У Львівській області в облдержадміністрації підсумували виконання місцевих та державного бюджету за 1 квартал 2014 року

У Львівській області в облдержадміністрації підсумували виконання місцевих та державного бюджету за 1 квартал 2014 року

13.04.14 14:16 0 735
За підсумками 1 кварталу 2014 року відповідно до планових показників спостерігається негативна тенденція щодо мобілізації надходжень податків і зборів до місцевих і державного бюджетів. Про це повідомили під час наради щодо попередніх підсумків виконання місцевих і державного бюджетів, яка відбулась під головуванням голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех та за участю голови Львівської обласної ради Петра Колодія.

Як повідомила Ірина Сех, за перший квартал 2014 року до місцевих бюджетів в області надійшло 942,6 млн. грн., що становить лише 89% до планових показників, план не виконано на 117 млн. грн.

Суттєве невиконання планових завдань зафіксовано в містах Дрогобичі, Новому Роздолі, Самборі, Трускавці, Червонограді, а також у Жовківському, Буському, Жидачівському, Пустомитівському, Старосамбірському та Радехівському районах Львівщини. План виконано лише в Яворівському, Сколівському та Миколаївському районах.

Водночас у порівнянні до відповідного звітного періоду 2013 року приріст надходжень податків і зборів до бюджетів становить 3%.

Як повідомили учасники наради, невиконання бюджетів має об’єктивні причини, зокрема, політична та економічна ситуація в країні.

Також вагомою причиною невиконання бюджетів усіх рівнів є й те, що Львівщина ще не отримала повністю дотацію з державного бюджету за 3 місяці 2014 року, що створює додаткову напругу із виплати заробітної плати, а відтак і надходжень до бюджету.

«Аби врегулювати ситуацію, необхідно негайно збалансувати місцеві бюджети та скоригувати їх показники на сесіях місцевих рад, а також вжити заходи з легалізації зарплати та зменшити заборгованість щодо її виплати. Окрім того, для покращення економічної ситуації в області вагоме значення має збільшення рівня середньої заробітної плати, створення нових виробничих потужностей та покращення інвестиційної привабливості регіону», – наголосила голова ОДА.

Ірина Сех зазначила, що всі пропозиції, які були озвучені під час наради, будуть об’єднані в окреме доручення з чітким планом дій. Також необхідно відновити роботу комісій із контролю за своєчасністю сплати надходжень до місцевих бюджетів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Начальник Хмельницької ...
Наступна новина: Команда Haas приєднається ...

КОМЕНТАРІ