Житомирська область орієнтована на вирощування культур продовольчої спрямованості

Житомирська область орієнтована на вирощування культур продовольчої спрямованості

13.04.14 12:41 0 729
Оцінюючи перспективи розвитку та проблеми вертикально-інтегрованих холдингових компаній галузі сільського господарства Житомирщини, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський звернув увагу на те, що саме представники цього сектору забезпечують основні обсяги виробництва сільськогосподарської продукції регіону, а особливо рослинництва. За його словами, наша область, як і держава в цілому, орієнтована на вирощування культур продовольчої спрямованості.

Микола Петрович наголосив на тому, що з приходом вертикально-інтегрованих холдингів в регіоні з’явилася сучасна техніка та успішно запроваджуються передові методи ведення рослинництва і тваринництва. Директор департаменту агропромислового розвитку окреслив і коло проблем, які стримують прогрес у сільському господарстві. Це, зокрема, незаконні й непрозорі процедури використання земель, збереження родючості ґрунтів і дотримання сівозмін різних культур, що значно впливає на забезпечення жителів області продукцією тваринництва і рослинництва. Проте, за словами Миколи Дідківського, на Житомирщині є зразкові господарства. Однин із успішних виробників – це Олександр Ющенко. Його підприємство єдине на території області має міжнародну ліцензію на ведення органічного сільськогосподарського виробництва.

Микола Петрович констатував, що завдяки приходу інвесторів в області за останні 5 років зросла кількість посівних площ. Він наголосив, що прийшов час використовувати науково обґрунтовані методи ведення сільського господарства. Посадовець вважає, що вертикально-інтегровані холдингові компанії сприяють розвитку сільських населених пунктів, а тому вимагають підтримки з боку керівництва області.

Микола Дідківський звернув увагу на те, що з огляду на несприятливі погодні умови восени, на Житомирщині виникли проблеми з посівом зернових культур. З метою врегулювання цієї ситуації, голова облдержадміністрації Сидір Кізін підписав розпорядження, спрямоване на перекриття недосіву продовольчої групи зернових навесні цього року шляхом проведення посіву ярої пшениці на площі 25 тис. гектарів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ