Закарпаття: на Рахівщині 23-річний злодій втягнув неповнолітнього у злочинну діяльність

Закарпаття: на Рахівщині 23-річний злодій втягнув неповнолітнього у злочинну діяльність

13.04.14 13:12 0 735
До Рахівських правоохоронців звернувся громадянин та повідомив, що з його недобудованого будинку невідома особа викрала електричну та бензопилу, загальна вартість яких близько 3000 гривень.

На місце події виїхали правоохоронці, які встановили, що злодій проник в приміщення через вікно. За декілька днів міліціонери встановили осіб, причетних до даної події.

Виявилося, що крали двоє, один з яких на момент вчинення злочину був неповнолітнім. Як зізнався 23-річний злодій, саме він запропонував товаришеві вчинити крадіжку, знаючи, що той неповнолітній. Каже, що на той момент не зовсім адекватно мислив, оскільки був в сильному алкогольному сп’янінні…

Заступник начальника Рахівського райвідділу міліції Павло Маскалюк повідомив, що за фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення). Такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років. А 23-річному крадієві оголосили підозру у вчиненні ще одного злочину - за втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність. У цьому випадку закон передбачає згідно ст.304 Кримінального кодексу України покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років.

Олеся Чайковська

Рахівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Саміт «Групи ...
Наступна новина: Рятувальники взяли участь у ...

КОМЕНТАРІ