На Житомирщині проходить загальнообласний день благоустрою

На Житомирщині проходить загальнообласний день благоустрою

13.04.14 10:50 0 735
12 квітня 2014 року в кожному населеному пункті нашої області проходить толока на підтримку масштабної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля». Мета акції - підвищення рівня екологічної культури населення, виховання молоді в дусі любові та дбайливого ставлення до природи.

На суботнику прибирають парки, алеї, сквери, узбіччя доріг, наводять лад на прибудинкових територіях. Особлива увага приділяється благоустрою територій пам’яток культурної спадщини.

Активна робота з благоустрою ведеться в кожному районі. Так, у Баранівському районі було утворено робочі групи у складі заступників голови райдержадміністрації та представників управлінь і відділів, які здійснювали об’їзди населених пунктів району, фіксуючи всі недоліки (несанкціоновані смітники, чагарники, повалені огорожі тощо). Особлива увага зверталася на стан громадських колодязів, дитячих майданчиків, дорожніх знаків, пам’ятників загиблим землякам, братських могил, а також на наявність аварійних дерев, які потребують видалення.

Працівники Бердичівської райдержадміністрації, її структурних підрозділів, відділів, управлінь та працівники районної ради взяли активну участь у загальнообласній толоці та вийшли на прибирання прилеглої до РДА території, а також території, прилеглої до дитячо - юнацького оздоровчого табору «Березовий гай» (с. Скраглівка).

У рамках щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» працівники Новоград-Волинської райдержадміністрації та районної ради прибрали територію біля Меморіалу Пам’яті, що знаходиться у селі Перемога Новороманівської сільської ради. Навколо Меморіалу Пам’яті представники районної влади висадили саджанці ялинки, горіха, каштана, аличі, абрикоса.

У Житомирі комунальники спільно із державними службовцями та представниками небайдужої громадськості прибирали засмічені території громадського користування. Так, за кожним структурним підрозділом облдержадміністрації закріпили певну ділянку, котра потребувала благоустрою. Працівники управління культури облдержадміністрації наводили лад по вул. Піонерській, фахівці управління освіти і науки облдержадміністрації – по вул. Якіра, працівники департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації організували санітарне очищення яру, що знаходиться по пров. Петровського. Над прибиранням схилів Замкової гори працювали представники обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Інші структурні підрозділи облдержадміністрації та державні установи займалися благоустроєм скверів, парків, монументів та прибирали території по вулицям Ватутіна, Щорса, Сабурова, Шелушкова, Максютова, Короленка, Мануїльського, тощо.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації «Про проведення заходів із санітарного очищення та благоустрою населених пунтів області» №42 від 11.03.2014 з 17 березня по 24 квітня оголошено місячник «За чисте довкілля».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція Тернопільщини ...
Наступна новина: Ще низка країн приєдналися ...

КОМЕНТАРІ