Сергій Корольов – основоположник міжнародного права в галузі мирного використання космосуУ Житомирі вшанували пам’ять великого земляка

Сергій Корольов – основоположник міжнародного права в галузі мирного використання космосуУ Житомирі вшанували пам’ять великого земляка

13.04.14 19:08 0 830
12 квітня 53 року тому відбувся перший політ людини в космос. Саме ця дата стала приводом для відзначення Всесвітнього дня авіації та космонавтики, Міжнародного дня польоту людини в космос і Дня працівників ракетно-космічної галузі України. Для Житомира 12 квітня є особливим днем, оскільки щороку він збирає багато жителів та гостей обласного центру, які приходять, аби вшанувати свого земляка, геніального конструктора Сергія Корольова.

Сергій Павлович – гордість не лише жителів Житомирщини, а й всього світу, оскільки він став найвидатнішим фахівцем XX століття в царині космічного ракетобудування та кораблебудування. Під керівництвом Сергія Корольова було створено численні балістичні та геофізичні ракети, ракети-носії і пілотовані космічні кораблі «Восток» та «Восход», на яких уперше в історії було здійснено космічні польоти людини. Окрім цього, він координував запуск штучних супутників Землі й Сонця, польоти міжпланетних автоматичних станцій до Місяця, Венери і Марса, а також розробив низку серій штучних супутників Землі.

Вшанувати пам\'ять земляка-конструктора Сергія Корольова цього дня прийшли заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, заступник голови обласної ради Руслан Годований, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Тоічі Саката з дружиною та громадськість. Присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника конструктору космічних кораблів та привітали громаду міста зі святом.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих зазначив про те, що Житомирщина, без сумніву, є батьківщиною космонавтики. За його словами, славні традиції, започатковані земляком-конструктором Сергієм Корольовим, продовжують студенти Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова. А єдиний в Україні музей космонавтики вже став невід’ємним символом обласного центру. Ярослав Дмитрович переконаний, що такі заходи сприяють патріотичному вихованню молодого покоління та об’єднують суспільство навколо спільних цінностей та ідеалів у такий непростий для держави час.

Досить цікаві факти про Сергія Корольова розповіла директор музею космонавтики Ірина Дячук. Вона, зокрема, звернула увагу на те, що Сергій Павлович є основоположником міжнародного права в галузі мирного використання космосу. А начальник Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова, генерал-майор Юрій Даник наголосив на тому, що починаючи із 1968 року, у цьому навчальному закладі здійснюються масштабні дослідження, які сприяють підготовці фахівців у сфері ракето-космічної оборони. Юрій Григорович переконаний, що саме космонавтика є основою розвитку економіки та гарантією сталого розвитку держави.

12 квітня у музеї космонавтики вже традиційно відбудеться день відкритих дверей та презентація настільної гри для дітей. Окрім цього, протягом дня проходитимуть майстер-класи для дітей із виготовлення макетів космічних літальних апаратів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Ужгороді "по гарячих ...

КОМЕНТАРІ