рятувальники провели громадську акцію «Рівненщина – край безпечного дитинства»

рятувальники провели громадську акцію «Рівненщина – край безпечного дитинства»

13.04.14 18:28 0 721
12 квітня у місті Рівне в торгово-розважальному центрі «Екватор» пройшла широкомасштабна громадська акція «Рівненщина – край безпечного дитинства».

Організаторами акції виступило Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області та ТРЦ «Екватор».

Місце проведення заходу рятувальниками було вибране не випадково, адже щодня торгово-розважальний центр відвідують тисячі людей, а особливо у вихідні батьки з дітьми полюбляють проводити там вільний час.

У рамках акції співробітники Держслужби області організували доставку змайстрованого власноруч раритетного експоната ХІХ століття – ручного пожежного насоса на двохосній повозці. Пожежники, котрі демонстрували усі можливості кінно-бочкового ходу, були вдягнуті в пожежне спорядження минулого століття. Діти з дорослими залюбки фотографувалися напам’ять біля цікавого експонату.

Піротехніки обласного управління ДСНС на прикладі муляжів продемонстрували різні види боєприпасів: міни, снаряди, бомби, кулі, котрі їм майже щодня доводиться вилучати із землі. Також співробітники Держслужби з НС звернули увагу дітей на необхідність дотримання правил безпечної поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, щоб уникнути непередбачуваних наслідків. Не бракувало охочих, як серед юнаків, так і серед дівчат, приміряти спорядження сапера, яке, до речі, є не таким вже й легким.

Крім того, рятувальники провели серед усіх охочих цікавий конкурс на швидкість одягання бойового одягу вогнеборця. Бажаючих на мить відчути себе рятувальником виявилося чимало. Своєю спритністю під час конкурсу дівчата нічим не поступалися хлопцям. Всі без виключення учасники конкурсу отримали пакети із цінними подарунками.

Поза увагою рятувальників не залишилась жодна дитина: усім вручили плакати із основними правилами пожежної безпеки, календарі та сувеніри.

Під час проведення заходу у доволі цікавій та ігровій формі дітям розповіли, яких правил необхідно дотримуватися, як діяти та куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації. Зокрема, розповідали, що робити під час пожежі, як діяти при виявленні боєприпасів та розливі ртуті, як надавати першу долікарську допомогу собі та потерпілому.

Окрім розважально-пізнавальної програми, рятувальники проводили серед молоді і профорієнтаційну роботу. Усі бажаючі мали можливість ознайомитися з умовами вступу до вищих навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Ми намагалися зробити все можливе, щоб діти провели час весело, а головне – з користю. Завдяки участі в подібних заходах дітлахи закріпили свої знання у сфері безпеки життєдіяльності, які протягом року вивчали за шкільними партами. Найголовніше, щоб канікули пройшли без надзвичайних подій за участю дітей. Життя доводить серйозну необхідність отримання таких знань, адже збереження життя людини – це першочергове завдання.», – відмітив перший заступник начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

Варто відмітити, що подібні акції щодо популяризації професії рятувальника на території ТРЦ «Екватор» проводяться не вперше. Керівництво торгово-розважального центру часто запрошує працівників Держслужби з НС на різноманітні заходи, під час яких рятувальники нагадують громадянам про дотримання основних правил пожежної безпеки та безпеки у побуті.

Прес-служба ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські правоохоронці ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ