Міліція Тернопільщини спільно з громадськістю проводять заходи щодо викорінення нелегального грального бізнесу

Міліція Тернопільщини спільно з громадськістю проводять заходи щодо викорінення нелегального грального бізнесу

13.04.14 10:39 0 752
На виконання вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» та наказу МВС України від 13.02.2014 № 122 «Про організацію та проведення заходів щодо протидії кримінальним правопорушенням у сфері грального бізнесу» працівники міліції Тернопільщини проводять заходи, спрямовані на виявлення підпільних гральних закладів на території області.

З березня міліціонери спільно з активістами, представниками громадських організацій та формувань організували рейди та патрулювання з метою виявлення місць можливої організації азартних ігор.

Результатом таких заходів стало припинення діяльності на Тернопільщині кількох закладів, які під виглядом інтерактивних та розважальних клубів надавали доступ до азартних ігор. Станом на до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 8 повідомлень про відкриття кримінальних проваджень за виявленими фактами зайняття забороненим бізнесом.

З підпільних гральних закладів вилучено 32 одиниці грального обладнання: 16 гральних автоматів, 14 персональних комп’ютерів, 8 покерних столів, 2 рулетки, гральні карти, фішки та готівкові грошові кошти на загальну суму понад дві тисячі гривень.

На даний час на території області легально здійснюють свою господарську діяльність два оператори державних лотерей: «Патріот», що знаходиться в м.Тернополі по вул.Богдана Хмельницького,14 та «М.С.Л.» під брендом «Лотомаркет» – розповсюджує лотереї в 35 торгівельних точках.

У вищевказаних підприємствах вивчено наявні дозвільні документи, в результаті яких встановлено, що вони здійснюють свою діяльність на підставі відповідних ліцензій, які видає Міністерство фінансів України, на право здійснення випуску і проведення державних лотерей. Термін дії даних ліцензій закінчився, однак згідно роз’яснення комітету з питань податкової та митної політики на підставі п.2 ст.15 Закону України «Про державні лотереї в Україні» від 06.09.2012 року дані підприємства можуть продовжувати свою господарську діяльність на підставі отриманої ліцензії до вступу в дію нормативно-правових актів, які будуть регулювати лотерейну діяльність.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стадіон «Старт» у ...
Наступна новина: На Житомирщині проходить ...

КОМЕНТАРІ