На радіохвилях Волині звучать пісні на вірші Кобзаря

На радіохвилях Волині звучать пісні на вірші Кобзаря

14.04.14 08:25 0 768
У прямому ефірі радіостанції «Луцьк» Волинської ОДТРК відбулась презентація щойно виданого диску «Із Кобзарем у серці». Свою спільну роботу слухачам представили дует «Душа Волині» у складі заслуженої артистки України Алли Опейди і заслуженого діяча мистецтв України В’ячеслава Судими та лауреати Всеукраїнських і Міжнародних фестивалів тріо «Лелія» (Ольга Чуріна, Олена Богдан, Леся Старенкаво).

У трек-лист альбому увійшло 20 пісень. Вони звучать у супроводі гітари і бандури й ніби прокладають місток між минувшиною і сьогоденням. Робота над диском тривала у час Революції гідності в Україні. Тому альбом присвячений не лише 200-річчю від Дня народження Тараса Шевченка, а й людям, які у XXI столітті почали творити нову Україну.

Волиняни вперше почули на радіохвилях безсмертні твори Кобзаря у такому виконанні. Відтепер ці пісні звучатимуть постійно у передачі «Хвиля волинської музики» і рубриці «Мій Шевченко». До слова, у межах цієї щоденної рубрики записано уже майже 100 віршів Шевченка у виконанні шанувальників українського слова і кілька пісенних творів.

Прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ