Отримання перших коштів від МВФ стабілізує курс гривні – представник Фонду

Отримання перших коштів від МВФ стабілізує курс гривні – представник Фонду

14.04.14 12:49 0 773
Міжнародний валютний фонд сподівається на стабілізацію курсу гривні невдовзі після затвердження програми економічних реформ, яка може бути підтримана дворічною програмою stand-by обсягом 14-18 мільярдів доларів, повідомив голова Європейського департаменту МВФ Реза Могхадам. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Нині ринок дуже тонкий: валютні резерви України низькі, геополітична ситуація нестабільна, в цих умовах висока волатильність гривні не викликає здивування. Але ми сподіваємося, що як тільки програма набуде чинності і резерви країни поповняться, це підтримає курс нацвалюту», – сказав він.

«Поки що ж така волатильність є неминучою», – додав Могхадам.

Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард заявляла, що Рада директорів Міжнародного валютного фонду планує розглянути й остаточно затвердити дворічну програму кредитування економіки України обсягом близько 14-18 мільярдів доларів наприкінці квітня – початку травня.

10 квітня до Вашингтона на переговори з керівництвом МВФ вилетіли міністр фінансів Олександр Шлапак, міністр економічного розвитку та торгівлі Павло Шеремета і голова НБУ Степан Кубів. Як заявив напередодні міністр фінансів, Україна розраховує підписати програму співпраці з Фондом наприкінці квітня. Зі свого боку, міністр економіки заявляв, що до кінця квітня Україна може отримати вже перший транш кредитування, який може становити до 3 мільярдів доларів.

Національний банк України за підсумками торгів на міжбанківському валютному ринку підвищив офіційний курс гривні з 12,61 до 12,56 гривні за долар.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівському ...
Наступна новина: На Тернопіллі на колегії ...

КОМЕНТАРІ