На Волині лісову пожежу попередили дільничні інспектори міліції

На Волині лісову пожежу попередили дільничні інспектори міліції

14.04.14 10:30 0 812
Помітивши дим зі сторони лісу, правоохоронці відразу вирушили на допомогу.

Під час відпрацювання території Соснинської сільської ради Іваничівського району начальник сектору ДІМ райвідділу підполковник міліції Михайло Бобик разом із дільничним інспектором міліції старшим лейтенантом міліції Вадимом Мельничуком помітили зі сторони соснового лісу дим. Не гаючи ні хвилини, правоохоронці вирушили туди.

Прибувши на місце події, вони побачили вогонь. Використовуючи підручні матеріали, працівники органів внутрішніх справ, кинулися його приборкувати.

– У нас не було часу на роздуми, – розповідає Михайло Бобик. – Тому ми намагалися якомога швидше загасити полум’я. При цьому використовували пісок і покривало. Зрештою нам вдалося попередити лісову пожежу.

Подекуди важко підрахувати, якої шкоди державі завдають лісові пожежі. Гинуть тварини, витрачаються величезні фінансові ресурси, задіються спецтехніка і – найголовніше – за короткий час знищуються ліси, що росли десятиліттями. Загалом, за статистикою рятувальників, на території області зареєстровано 30 пожеж в екосистемах. А відтак і рятувальники, і працівники органів внутрішніх справ постійно проводять профілактично-роз’яснювальну роботу із населенням, аби уникнути біди.

– Ми постійно наголошуємо на дотриманні елементарних заходів протипожежної безпеки, – відзначає Вадим Мельничук. – Однак подекуди їх усе ж ігнорують.

Шановні громадяни! Перебуваючи у лісі, не кидайте палаючі сірники чи недопалки цигарок у суху траву та болотяну рослинність; під час пікніку не залишайте без нагляду багаття; у жодному випадку не спалюйте залишки рослинності та сміття і не дозволяйте робити це іншим громадянам. Пам’ятайте: згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, за несанкціоноване випалювання сухої природної рослинності, у разі виявлення фактів порушень, винні особи будуть притягуватись до адміністративної відповідальності. Зокрема на громадян накладається штраф від 170 грн до 340 грн, на посадових осіб – від 850 грн до 1190 грн.

СЗГ УМВС України

у Волинській області

(за матеріалами Іваничівського РВ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ