Установи Державної пенітенціарної служби Волині потребують підтримки

Установи Державної пенітенціарної служби Волині потребують підтримки

14.04.14 19:35 0 876
Установи Державної пенітенціарної служби Волині потребують підтримки. Про це повідомив начальник управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Олександр Герасимчук під час оперативної наради голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта.

За словами доповідача, на утримання засуджених, які відбувають покарання у чотирьох спеціалізованих установах Волині, витрачається орієнтовно 7,5 млн грн. І це лише витрати на харчування, речове майно, комунально-побутові та інші послуги. Також з цих грошей відшкодуванню підлягає понад 4 млн грн. Решту - пенітенціарна служба заробляє сама.

«В умовах, коли в цілому служба фінансується на 35–40% від потреби, основний тягар із забезпечення життєдіяльності установ виконання покарань лягає на власне виробництво, яке є основним джерелом відшкодування витрат на утримання засуджених, Наслідком недостатньої кількості замовлень на продукцію, що виготовляється, є незабезпеченість засуджених працею», - зазначив Олександр Герасимчук.

За його словами, підрозділи підприємств установ виконання покарань оснащені металообробним, ковальсько-пресовим, зварювальним, деревообробним та швейним обладнанням. Їх основною продукцією є: театральні крісла, спальні та дитячі ліжка, офісні та шкільні меблі, піддони та тара дерев’яна.

«Ми повинні сприяти в роботі пенітенціарної служби, щоб вона мала змогу заробляти кошти на утримання, лікування та вирішення побутових питань людей, що перебувають за ґратами. Треба поширити інформацію про діяльність підприємств установ виконання покарань та, у міру можливостей, забезпечити їх необхідною продукцією», - зауважив голова облдержадміністрації.

На Волині функціонує чотири установи виконання покарань, де наразі утримують 1349 засуджених. Це – у смт Маневичі, смт Цумань, м. Ковель та Луцьк.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З початку року ...
Наступна новина: Тернопілля: на Зборівщині ...

КОМЕНТАРІ