Анатолій Максюта обговорив із представниками USAID можливість допомоги Україні в проведенні реформ

Анатолій Максюта обговорив із представниками USAID можливість допомоги Україні в проведенні реформ

14.04.14 18:09 0 799
Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта провів зустріч із представниками Агентства США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development, USAID), під час якої сторони обговорили можливість надання Агентством допомоги Україні в процесі реалізації реформ.

Анатолій Максюта зазначив, що на дуже багато країн та окремих організацій готові надати підтримку Україні у тих чи інших напрямках реформ. Тому виникає необхідність створення системи чіткої координації дії цих організацій і країн-донорів, для того щоб ефект від наданої допомоги був якомога більшим. У цьому українська сторона розраховує на підтримку експертів USAID.

Також Перший заступник Міністра підкреслив, що на в Україні приймаються закони, спрямовані на формування максимально комфортних умов ведення бізнесу й залучення інвестицій. Прийняття цих законів є дуже важливим, однак набагато важливішою є їх імплементація. І в цьому допомога фахівців USAID не буде зайвою.

«Мені б дуже хотілося, щоб проведена дерегуляція здійснювала реальний позитивний вплив на економіку», – наголосив Анатолій Максюта.

Він зазначив, що в Україні формується нова економіка – економіка, яка вчиться заробляти гроші.

«Зараз Україні потрібна допомога у створенні нової моделі економіки, яка б відповідала новим реаліям, в яких опинилася Україна. Країна знаходиться у тому становищі, коли потрібно змінювати темпи розвитку, а також механізми розвитку. Треба створити економіку, яка не позичає, а самостійно заробляє гроші», – вважає Перший заступник Міністра.

Довідково

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Влада Венесуели визнала ...
Наступна новина: Уряд Словаччини підпише ...

КОМЕНТАРІ