У Рівненській області тривають профілактичні відпрацювання приватного  житлового сектору громадян

У Рівненській області тривають профілактичні відпрацювання приватного житлового сектору громадян

15.04.14 16:11 0 665
З метою запобігання пожеж у період весняно-літнього пожежонебезпечного періоду та попередження загорання у житловому секторі, 10 квітня працівники Дубенського міськрайонного сектору спільно з представниками сільської ради та працівниками соціального захисту в селі Мильча та Пирятин провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору.

Під час подвірного обходу, фахівці пожежної справи розповіли краянам як треба поводитися, щоб уникнути біди та навчали правильним діям на випадок виникнення пожежі. Рейдова група також акцентували свою увагу на дворогосподарствах соціально незахищених верств населення: літні люди, немічні, хворі, одинокі громадяни та ті, що входять до так званої групи ризику, котрі, за певних обставин опинилися за межею бідності й питання забезпечення пожежної безпеки власних помешкань у них стоять далеко не на першому місті.

Також, у розпал весняно-польових робіт особлива увага учасників профілактичної акції приділялася запобіганню пожеж через спалювання сміття та сухотрав’я, адже саме вони несуть найбільшу пожежну небезпеку теплої пори.

Зважаючи на погоду та розташування земельних ділянок поблизу лісових масивів, наголошувалося й на дотриманні правил пожежної безпеки в екосистемах. Також селянам були роздані тематичні листівки.

Однак рятувальники впевненні, що на доповнення профілактичним заходам щодо пожежної безпеки передусім треба докорінно змінити менталітет наших людей, котрі чомусь переконані, що біда може трапитися будь-де, лише не у них і продовжують власною недбалістю й безглуздими вчинками наражати себе і своїх близьких на небезпеку виникнення пожежі.

Щоб запобігти лиху, працівники Дубенськго міськрайонного сектору в черговий раз звертаються до всіх краян з проханням пам’ятати й дотримуватись правил пожежної безпеки. Для цього не потрібно якихось надзусиль, а варто лише стежити за справністю електропроводки, вимикачів та електророзеток, не дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками, не палити в ліжку та не залишати без нагляду ввімкнутими в електромережу нагрівальні побутові прилади, припинити згубну практику випалювання сухостою. Ось такі нехитрі заходи, але вони допоможуть врятувати від вогняної стихії не лише майно, але й здоров’я, а подеколи й людське життя.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ