Мірослав Кліма: Ми готові Україні надати практичну допомогу в реформуванні місцевого самоврядування, досвід Чехії великий, а відомим шляхом йти легше, не повторюючи тих самих помилок

Мірослав Кліма: Ми готові Україні надати практичну допомогу в реформуванні місцевого самоврядування, досвід Чехії великий, а відомим шляхом йти легше, не повторюючи тих самих помилок

15.04.14 19:42 0 715
Під час зустрічі з головою Волинської облдержадміністрації Григорієм Пустовітом Генеральний Консул Чеської Республіки у м.Львів Мірослав Кліма поцікавився думкою української сторони щодо необхідності реформування місцевого самоврядування в Україні. “Ми готові надати практичну допомогу у втіленні реформ, досвід Чехії великий, адже відомим шляхом йти легше, не повторюючи тих самих помилок”, - сказав він.

Григорій Пустовіт поінформував, що нині в Україні триває обговорення напрямків реформування місцевого самоврядування. “Пропозицій чимало. Регіонам потрібно більше самостійності: у бюджетних питаннях, у плануванні доходів і видатків. Нагальною є посилення контролю громади за народними обранцями. Нині немає напрацьованого механізму відкликання депутатів усіх рівнів, тому люди не мають достатньо важелів впливу на них”, - наголосив він.

“Україна - молода держава. Ми робимо перші кроки, опираємось на досвід сусідніх країн, однак мусимо пройти через реформи, суспільство цього потребує”, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Представники Чеської Республіки зауважили, що готові поділитися досвідом у реформуванні місцевого самоврядування, разом з тим звернувши увагу, що Україні все ж потрібно обирати власний унікальний шлях й створювати умови для повноцінного, спокійного життя громадян, створювати європейську державу.

Участь у зустрічі взяли також участь Луцький міський голова Микола Романюк, перший заступник голови облради Олександр Пирожик, Консул з візових питань Генерального Консульства Чеської Республіки у Львові Павел Валові та начальник відділу міжнародного співробітництва управління міжнародного співробітництва та європейскої інтеграції ОДА Валентина Гнасюк-Терлецька.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельниччина: новини ...

КОМЕНТАРІ