Волинь зацікавлена у поглибленні співпраці із Чеською Республікою

Волинь зацікавлена у поглибленні співпраці із Чеською Республікою

15.04.14 11:33 0 804
Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зустрівся із Генеральним консулом Чеської Республіки у м. Львів Мірославом Кліма. У розмові також взяли перший заступник голови облради Олександр Пирожик та Луцький міський голова Микола Романюк.

Сторони обговорили можливості двосторонньої співпраці нашого регіону та Чеської Республіки.

“Шлях, який вже пройшла Чехія: від соціалістичної республіки до країни з сучасною ринковою економікою є для України яскравим прикладом успіху. Тому ми готові перейняти ваш досвід”, - підкреслив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

“Наші країни поєднує давня дружба та історичні зв'язки. Чехи пережили революцію понад двадцять років тому, нині з великим розумінням та хвилюванням спостерігають події у вашій державі. З огляду на це, досвід саме чеських реформ може стати дуже корисним для України”, - зазначив Генеральний консул Чеської Республіки у м.Львів Мірослав Кліма. “Ми також готові сприяти у налагодженні партнерських культурних, бізнесових контактів, як на рівні областей, так і на рівні окремих міст. Мова йде про модернізацію системи громадського транспорту, комунальних послуг”, - продовжив він.

У свою чергу Григорій Пустовіт зауважив, що Волинь зацікавлена у поглибленні контактів із Чеською Республікою. За його словами, нині в області працює лише 21 спільне підприємство, а обсяг чеських інвестицій минулоріч склав 600 тис. дол. США, однак це лише невелика частка від потенційного обсягу співробітництва. “Нас цікавить ваш досвід у сільському господарстві, машинобудуванні, екології, енергозбереженні. Ті підприємства, які вже працюють в регіоні є взірцем для інших: прозорі, відкриті, дотримуються вимог українського законодавства. Тому ми з радістю чекаємо нових інвесторів з Чехії”, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Луцький міський голова Микола Романюк розповів Мірославу Кліма про співпрацю обласного центру з чеськими містами-побратимами. Він зауважив, що найбільше контактів налагоджено у сфері культури, туризму, спорту. І наразі триває реалізація міжнародного проекту «Шлях Гедиміновичів» за участю польських та білоруських партнерів.

“Генеральне консульство Чеської Республіки завжди готове посприяти у налагодженні взаємовигідних контактів з Україною та Волинню зокрема”, - наголосив Мирослав Кліма.

Участь у розмові взяли також Консул з візових питань Генерального консульства Чеської Республіки у Львові Павел Валові та начальник відділу міжнародного співробітництва управління міжнародного співробітництва та європейскої інтеграції ОДА Валентина Гнасюк-Терлецька.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ