На Волині вже посіяно понад 11 тис. га цукрових буряків

На Волині вже посіяно понад 11 тис. га цукрових буряків

15.04.14 08:53 0 810
Посівна кампанія в області завершується. Про це на сьогоднішній оперативній нараді голови облдержадміністрації повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

Зокрема, він поінформував, що заплановано засіяти ярими культурами 287 тис. га, з них: ярими зерновими і зернобобовими – 105 тис. га, технічними – 49 тис. га, картоплею та овочами понад 80 тис. га.

У південних районах Волині вже практично завершено посів ранніх ярих зернових культур, на фінальній стадії - поліські господарства.

Також Юрій Горбенко повідомив, що сільгосппідприємствами Горохівського, Іваничівського, Ковельського, Локачинського, Любомльського, Ратнівського, Рожищенського та Турійського районів посіяно майже 3 тис. га кукурудзи на зерно.

Фермери та особисті селянські господарства також мають наміри охопити 13 тис.га овочами та понад 67 тис. га — картоплею.

“Аграрії активно сіють цукрові буряки, адже культура витребувана на ринку. Понад 11 тис га вже зайнято цією культурою, це 55% до намірів", - зауважив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові неповнолітні ...
Наступна новина: На відпочинок дітей ...

КОМЕНТАРІ