У I кварталі ц.р. волинські аграрії виробили продукції на 656,3 млн грн.

У I кварталі ц.р. волинські аграрії виробили продукції на 656,3 млн грн.

15.04.14 17:38 0 622
У І кварталі поточного року обсяг виробництва сільськогосподарської продукції в області становить 656,3 млн грн. Про це на сьогоднішній оперативній нараді голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта повідомив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

За його словами, ріст відбувся зокрема у галузі тваринництва, і становить 7,9% до аналогічного періоду минулого року, в тому числі, у сільськогосподарських підприємствах - 20,5%. За темпами росту Волинь посідає 7 місце в Україні, за обсягами — 9-те, за виробництвом на одну особу — 5-те.

Однак, як поінформував Юрій Горбенко, нині спостерігається і сезонні негативні тенденції, зокрема, від початку року поголівя ВРХ зменшилося на 7200 голів. “Це обумовлено потребою в коштах на проведення весняно-польових робіт та зменшенням закупівельної ціни на молоко і м’ясо”, - зазначив він та продовжив: “Разом з тим, за останній місяць спад поголів’я ВРХ зупинено та спостерігається тенденція до його нарощування, зокрема у Рожищенському, Маневицькому, Горохівському, Турійському районах”.

Юрій Горбенко також розповів, що у великих аграрних підприємствах, де предметно займаються галуззю молочного скотарства і далі збільшується виробництво молока. Його вироблено на 600 тонн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Вагомим фактором у розвитку тваринництва є й особисті селянські господарства. На 1 квітня ц.р. їх нараховується 3574. Там утримується понад 12 тисяч корів. За січень-березень кількість господарств, де утримується 3 і більше корів, зросла на 130, а поголів'я ВРХ збільшилось на 417 корів.

Тривають навчання власників особистих селянських господарств з питань прогресивного ведення молочного скотарства, підвищення продуктивності молочного стада, технології виробництва і заготівлі кормів, вирощування сільськогосподарських культур.

Заслухавши інформацію, голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт дав завдання й далі працювати над збільшенням поголів'я ВРХ в області. Також, за його словами, необхідно пожвавити роботу щодо створення сімейних (родинних) ферм. Адже, на переконання Григорія Пустовіта, вони є вагомим фактором зайнятості селян, дають можливість працювати, отримувати прибутки.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ