В Луцьку зміни до бюджету 2014 року прокоментувала начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова

В Луцьку зміни до бюджету 2014 року прокоментувала начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова

15.04.14 17:00 0 766
«Верховною Радою України 27 березня 2014 року внесено зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», у тому числі до показників місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин на 2014 рік.

З метою забезпечення відновлення економіки України та невідкладної стабілізації фінансової ситуації відповідно до положень Програми діяльності Кабінету Міністрів України новий бюджет враховує реалії економічної ситуації та динаміку її розвитку», - повідомила Лілія Єлова.

За її словами, відповідно до показників державного бюджету місту зменшено надходження по ПДФО на 20,3 млн грн. Разом з тим, обсяг дотації вирівнювання збільшено на 3,4 млн грн. Таким чином, обсяг загального фонду бюджету зменшено на 16,9 млн грн. Відповідно на цю суму необхідно зменшити обсяг видатків.

Також зменшено доходи бюджету розвитку спеціального фонду бюджету міста на суму 40 000,0 тис. грн за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Разом з тим, збільшено доходи спеціального фонду бюджету міста на суму 1775,5 тис. грн за рахунок субвенції з державного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг, які будуть спрямовані департаменту житлово-комунального господарства на поточний ремонт доріг – 540,4 тис. грн, капітальний ремонт доріг – 1235,1 тис. грн.

Щодо секвестру загального фонду, то начальник управління фінансів та бюджету повідомила, що зменшення буде стосуватись всіх галузей бюджетної сфери. Перш за все скорочуються незахищені видатки. В цілому їх буде зменшено на 7006,0 тис.грн, або на 17,5%.

Зменшується також фонд оплати праці. При формуванні бюджету передбачався поетапний ріст мінімальної заробітної плати з 1218 грн в січні до 1301 грн з жовтня, та відповідно ріст тарифних окладів. Змінами до Державного бюджету такий ріст не передбачається. Крім того, обмежується виплата стимулюючих надбавок та доплат, премій, заміни та окремі інші виплати. За рахунок цього буде зменшено видатки по ФОП на 14385,1 тис.грн, або на 3,6%. Однак, за словами Лілії Єлової, зменшення розміру зарплати не планується.

У зв’язку зі збільшенням тарифів на теплопостачання, воду та газ зростуть видатки на енергоносії, на що заплановано 3841,3 тис.грн. Ріст видатків становить 8,4%.

Як повідомила начальник управління фінансів та бюджету, якщо охарактеризувати зміни по кожній галузі, то на забезпечення діяльності органів управління міністерством фінансів зменшено видатки на 481,5 тис. грн. Однак міським головою прийнято рішення про скорочення видатків на 1254,5 тис. грн. Зокрема, зменшується парк автомобілів на 50 %, та відповідно чисельність водіїв та витрат на їх утримання. У цілому фонд оплати праці працівникам органів управління зменшується на 978,7 тис. грн. Також буде зменшено витрати на придбання товарів, оплату різного роду послуг. Не будуть проводитись ремонти приміщень, зменшаться видатки на оплату послуг зв’язку. Загальна сума складе 672,0 тис.грн.

Разом з тим, у зв’язку зі збільшенням тарифів на теплопостачання, воду та газ зростуть видатки на енергоносії на 396,2 тис. грн.

На функціонування закладів освіти зменшення передбачалось на 11759,7 тис.грн. Однак, з метою забезпечення належного навчального процесу, діяльності навчальних закладів видатки буде зменшено на 10353,2 тис. грн.

По закладах охорони здоров’я показники видатків було зменшено на 3141,1 тис. грн. Проектом рішення пропонується на 2441,1 тис. грн.

По установах та заходах соціального захисту населення передбачається скорочення видатків на 410,3 тис.грн, а показниками мінфіну було доведено 781,7 тис.грн.

Зазначене вдалось здійснити завдяки тому, що значно буде зменшено кошти на реалізацію окремих програм.

Зокрема, по програмі фінансування заходів державного, обласного, місцевого значення видатки скорочуються на 270 тис. грн, або більш, ніж на половину. Видатки на реалізацію програми розвитку транскордонного та міжнародного співробітництва складуть 65 тис. грн, першопочатково передбачалось 311 тис.грн. На реалізацію програми розвитку конкурентоспроможної туристичної галузі передбачається 70 тис. грн. При затверджені бюджету передбачалось 270 тис. грн.

«Зазначені вище заходи дадуть можливість затвердити збалансований бюджет для нормального функціонування бюджетної сфери міста. Скорочення працівників у бюджетній сфері, зокрема, у галузях освіти, культури та охорони здоров’я не передбачається», – зазначила Лілія Єлова.

Управління фінансів та бюджету

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У християн розпочався ...
Наступна новина: День довкілля на ...

КОМЕНТАРІ