В Луцьку постійна комісія міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів підтримала корективи до міського бюджету

В Луцьку постійна комісія міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів підтримала корективи до міського бюджету

15.04.14 16:21 0 689
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Депутати Олег Чернецький, Юрій Корольчук, Олександр Пиза, Антон Сосновський розглянули питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 07.02.2014 № 53/3 «Про бюджет міста Луцька на 2014 рік» з врахуванням змін, внесених міською радою. У роботі комісії взяли участь міський голова Микола Романюк, перший заступник міського голови Святослав Кравчук, заступник міського голови Лариса Соколовська, секретар міської ради Сергій Григоренко.

Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова поінформувала про уточнення, які пропонуються до бюджету міста у зв’язку з внесенням змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2014 рік”. Вона охарактеризувала потребу і мету прийняття рішення, що передбачає зменшити доходи загального фонду бюджету міста в сумі 20262,2 тис. грн за рахунок податку на доходи фізичних осіб; збільшити доходи загального фонду бюджету міста в сумі 3351,4 тис. грн за рахунок дотації вирівнювання з Державного бюджету; зменшити видатки загального фонду бюджету міста в сумі 16 910,8 тис.грн. Корективи будуть внесені у галузі: освіти; охорони здоров’я; культури; фізичної культури; соціального захисту; органів управління.

За словами Лілії Єлової, при розрахунку обсягу видатків, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, враховано збереження протягом 2014 року на рівні 2013 року розмірів мінімальної заробітної плати (1 218 гривень) та посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки (852 гривні).

Міський голова Микола Романюк зауважив, що попередньо питання скорочення фінансування певних програм було обговорено з керівниками структурних підрозділів. «Проаналізували кожен конкретний захід. Зокрема, до проведення Дня Європи у Луцьку мають долучитися консульства. 585- річчя з’їзду європейських монархів у Луцьку буде відзначатися у Замку Любарта, без залучення коштів міського бюджету. На День Незалежності України Урочисту академію та святковий концерт буде проведено власними силами», – сказав міський голова, акцентуючи на тому, що Програми залишаються, коригуються лише кошти на їх реалізацію, залежно від фінансових можливостей. Він повідомив, що буде скорочене транспортне забезпечення та апарат міської ради.

Начальники управління охорони здоров’я та освіти Федір Кошель і Олег Гребенюк пояснив членам комісії про корективи бюджету у керованих ними галузях. Хоча стимулюючі доплати до заробітних плат будуть скорочені, загалом вона залишиться на тому рівні, що була у минулому році. На рівні минулого року залишаться і витрати на медикаменти. На жаль, доведеться обмежити діяльність пришкільних таборів, оздоровчого табору «Ровесник» та витрати на капітальні ремонти дошкільних закладів.

Депутати рекомендували до прийняття на сесії проект рішення «Про бюджет міста Луцька на 2014 рік» з врахуванням змін, внесених міською радою, а також доручили керівникам структурних підрозділів провести роз’яснювальну роботу у колективах щодо необхідності економії, у зв’язку з соціально-політичною ситуацією в державі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ