Волинська область: рятувальники знешкодили 26 мін часів війни

Волинська область: рятувальники знешкодили 26 мін часів війни

15.04.14 12:11 0 819
Чергове відлуння Великої Вітчизняної війни. На території Ковельського району піротехніки вилучили та знешкодили 26 одиниць боєприпасів, виявлених місцевими жителями під час проведення сільськогосподарських робіт.

У селі Старі Кошари Ковельського району під час корчування дерев господар натрапив на предмет, схожий за ознаками на вибухонебезпечний. Чоловік відразу сповістив про знахідку рятувальників та правоохоронців.

Зазначене місце охороняли співробітники міліції. Фахівці групи піротехнічних робіт управління ДСНС України у Волинській області прибули до місця виклику, оглянули небезпечний предмет та визначили, що це мінометна міна часів Великої Вітчизняної війни калібру 82 мм. Піротехніки детально обстежили прилеглу територію і виявили ще 11 таких же мін.

Цього ж дня у селі Дубове під час копання ями на обійсті чоловік знайшов боєприпаси та звернувся по допомогу до Служби порятунку «101». Невдовзі до вказаного місця прибули піротехніки ДСНС, які виявили 14 мін радянського виробництва часів війни.

Небезпечні знахідки транспортували у спеціально визначене місце за межами населених пунктів і знищили контрольованого підриву.

З початку року волинськими піротехніками вуличено та знищено 392 вибухонебезпечних предмети, очищено територій на площі 4,2076 га.

Рятувальники застерігають: у разі виявлення вибухонебезпечних або схожих на них предметів, ні в якому разі не можна їх чіпати руками. Необхідно негайно повідомити фахівців ДСНС за номером «101», огородити місце знахідки та не допускати до нього людей.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Наш Перший Медляк

КОМЕНТАРІ