На території України очікується мінлива погода з поступовим підвищенням температури повітря

На території України очікується мінлива погода з поступовим підвищенням температури повітря

15.04.14 14:09 0 828
Мінлива погода з поступовим потеплінням очікується на території України протягом поточного тижня. Про це повідомив Анатолій Прокопенко, заступник директора Українського гідрометцентру, під час брифінгу 14 квітня.

«У найближчий тиждень погодні умови визначатимуться циклонічними утвореннями та пов’язаними з ними атмосферними фронтами. А відтак, в Україні подекуди спостерігатимуться дощі. Температурний режим буде підвищуватися», – сказав Анатолій Прокопенко.

Зокрема він наголосив, що 14 квітня в західних регіонах спостерігатиметься помірний, на решті території – невеликий дощ, на півдні та сході також місцями дощитиме. Температура повітря сягатиме +11…+16 °С, на півдні – +18 °С.

15 квітня на сході та в Криму без опадів, на решті території – дощова погода. Температура дещо вища: +14…+19 °С; прохолодніше буде у західних та північних регіонах: +6…+12 °С.

16 квітня вдень пройдуть невеликі дощі, без опадів лише на сході. У західних та північних регіонах стовпчики термометрів показуватимуть +10…+15 °С, на решті території – +14…+19 °С. В Карпатах пройде дощ із мокрим снігом.

Дощова погода утримається в Карпатському регіоні й 17 квітня. На решті території опади припиняться, температура сягатиме +13…+18 °С, а на південному сході – до +20 °С.

Протягом наступних двох днів по всій Україні подеколи спостерігатимуться дощі, температурні показники коливатимуться в межах +15…+21 °С.

Схожі погодні умови утримаються в Україні й на Великдень – 20 квітня.

«Надалі комфортніша погода спостерігатиметься на Лівобережжі, де температура повітря коливатиметься в межах +17…+22 °С. На решті території температурний режим буде нижчим на 1-3 градуси. Потепління очікується в останній декаді квітня», – підкреслив Анатолій Прокопенко.

Зі свого боку, Володимир Демчук, начальник Відділу Департаменту реагування на надзвичайні ситуації, повідомив, що протягом минулого тижня на території України виникла одна надзвичайна ситуація – пов’язана з аварією на шахті у Донецьку, внаслідок якої 7 гірників загинуло та ще 9 постраждало. Також було зареєстровано 1 369 надзвичайних подій, під час яких підрозділи ДСНС України врятували 60 осіб.

Крім того, вогнеборці Служби протягом тижня ліквідували 1 121 пожежу, на яких врятували 59 осіб, не допустили знищення полум’ям 361 будівлю і 21 одиницю техніки.

Піротехніки ДСНС України за тиждень здійснили 208 виїздів, в ході яких вилучили та знищили 3 867 вибухонебезпечних предметів часів війни.

За матеріалами прес-служби

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ