МЗС України готове надати світові докази причетності Росії до дій сепаратистів

МЗС України готове надати світові докази причетності Росії до дій сепаратистів

15.04.14 10:16 0 779
Міністерство закордонних справ України має всі необхідні докази причетності спецслужб Росії до сепаратистського заколоту і захоплення державних установ на сході України. Про це йдеться в офіційній заяві МЗС. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У відомстві пообіцяли надати ці докази міжнародній спільноті на зустрічі 17 квітня у Женеві.

«У східних областях України російські спецслужби та диверсанти розпочали перехід до широкомасштабної сепаратистської операції з метою захоплення влади, дестабілізації становища із загрозою для життя громадян України, а також відокремлення цих регіонів від нашої держави», – ідеться в заяві.

У відомстві нагадали, що «захищаючи життя людей, територіальну цілісність і безпеку держави, Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення здійснити антитерористичну операцію проти розгорнутого замаху на нашу державу».

У суботу сепаратисти захопили у Слов’янську на Донеччині адміністративні будівлі, в неділю вони продовжиди свої дії в кількох інших містах області. Заворушення відбуваються також у Харкові.

Від минулих вихідних у руках сепаратистів залишаються обласне управління СБУ в Луганську і облдержадміністрація в Донецьку.

На 17 квітня в Женеві заплановані чотиристоронні переговори щодо кризи з участю очільників дипломатичних відомств України, Росії, США та ЄС. Росія погрожує відмовитися від участі в цій зустрічі в разі активних дій української влади проти сепаратистів на Сході України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі проводять ...
Наступна новина: Мешканці львівського ...

КОМЕНТАРІ