Вербну неділю Львів відзначив концертом-містерією «Страсті Христові»

Вербну неділю Львів відзначив концертом-містерією «Страсті Христові»

15.04.14 13:25 0 739
У Вербну неділю, 13 квітня, на площі перед Домініканським собором, відбувся великопісний концерт-містерія «Страсті Христові», присвячений подіям Страсного тижня і великому празнику Христового Воскресіння. На концерті прозвучали композиції у виконанні академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» під диригуванням заслуженого артиста України Мирона Юсиповича. Класична музика концерту органічно поєднувалася з коментарями та повчаннями зі Священного Писання.

Про це 14 квітня передає прес-служба Львівської міськради.

Захід ініційований управлінням внутрішньої політики Львівської міської ради, спільно з Львівською архиєпархією Української греко-католицької церкви.

«Страсний тиждень – це та хресна дорога, яка дає нам можливість маленькою краплею відчути велике море страждань, на які пішов Ісус Христос заради людства, даючи всім нам шанс на воскресіння і на перемогу. Під час концерту звучала прекрасна гра оркестру, під фантастичним диригуванням Мирона Юсиповича. Найголовніше, що львів’яни ще на одну мить задумались над вічними цінностями, а це справді важливо. Воскресіння Ісуса Христа – це перемога добра над злом. Всі ми, наша держава, йдемо хресною дорогою складних випробувань. Якщо ми будемо єдиними, будемо вірити в Господа Бога і важко та жертовно працюватимемо, ми переможемо. Я вірю в українців, вірю у велику Божу силу і Господнє провидіння», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Посвятивши галузки, ми входимо в інший простір – болю й страждання. Адже між Вербною неділею і світлим празником Христового Воскресіння є великий Страсний тиждень, в якому Господь Бог подарував нам щось більше, аніж ми можемо собі усвідомити. І тому ми зібрались на особливу молитву, яка зможе заторкнути струни нашої душі, щоб ми змогли заплакати разом з Господом, щоб ці сльози змінили і преобразили нас, щоб страждання Господа справді були прийняті нами у Великодню П’ятницю, коли ми цілуватимемо Святу Плащаницю. Дорогі брати і сестри, Господь Бог приходить і дозволяє розіпнути його на хресті, щоб ми змогли відчути себе вільними і щасливими. Тому, переживаючи цей концерт-містерію «Страсті Христові», подумаймо над своїм життям, над жертвою Небесної Сотні, бо в їхньому житті також був Страсний Тиждень, після якого прийшло воскресіння до вічності. Подумаймо разом із Господом про смерть і його торжественне Воскресіння. Нехай для нас ці сім слів Ісуса, які він сказав із хреста, будуть добрим дороговказом, доброю поживою на великий Страсний тиждень. Благословенної всім нам молитви», – сказав капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.

«Напередодні Страсного тижня кожна людина може задуматися про вічне, відчути через музику струни власної душі й піднести свій дух, щоб визначитися, яке місце вона займає у світі і яке місце у її житті займає Христос. Незважаючи на усі біди, які спіткали нашу країну, свято Воскресіння – це радість, яку приносить на землю Господь. Насамперед, я хотів би всім побажати радості, молитви, здоров’я та благополуччя. Нехай воскреслий Христос усіх благословить миром», – зазначив преосвященний єпископ Львівський і Галицький УПЦ МП Філарет (Кучеров).

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Житомирська область: з 15 ...

КОМЕНТАРІ