У християн почався Страсний тиждень

У християн почався Страсний тиждень

15.04.14 18:07 0 621
З понеділка у християн східної та латинської традиції почався Страсний тиждень.

У пам’ять про останні дні земного життя, страждання і смерть на хресті Ісуса Христа. Протягом Страсного тижня вірні дотримуються найстрогішого посту і приділяють відвіданню храмів і молитві ще більше часу, ніж у всі дні Великого посту. Це час безпосередньої підготовки до одного з головних церковних свят – світлого Христового Восресіння (Великодня).

Особливо важливими вважаються останні дні перед Великоднем – Великі четвер, п’ятниця і субота. У кожний з них у церквах читаються уривки з Євангелія, що розповідають про страждання Христа, здійснюються особливі обряди і молитви.

У Великий четвер віруючі згадують встановлення на Тайній вечері таїнства причащання Тіла і Крові Христових – Євхаристії (від грецького «подяка»).

Велика п’ятниця – найскорботніший день церковного року, тому що саме у п’ятницю Ісус був розіп’ятий і помер на Хресті, спокутуючи людські гріхи. В цей день у храмах встановлюють для вшанування Плащаницю.

У Велику суботу, згідно з ученням Церкви, тіло Христа «перебувало в гробі». Після уранішнього богослужіння в суботу віруючі освячують паски і яйця та іншу великодню поживу. А увечері збираються в храмах на урочисте богослужіння, щоб зустріти Воскресіння Христове. Цьогоріч християни східної та латинської традиції святкують Великдень 20 квітня, – повідомляє РІСУ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Учнівська молодь та ...

КОМЕНТАРІ