Учнівська молодь та освітяни Львівщини долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Учнівська молодь та освітяни Львівщини долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

15.04.14 18:15 0 633
11-12 квітня учнівська молодь та освітяни області взяли участь у щорічній Всеукраїнській акції з благоустрою «За чисте довкілля» та дні благоустрою територій населених пунктів.

Як повідомила заступник начальника управління департаменту освіти і науки облдержадміністрації Леся Іванівна Солтис, у Львівській області у Дні довкілля взяло участь 356 263 учнів, студентів, педагогів дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, навчальних закладів професійно-технічної освіти, вищих навчальних закладів.

Зокрема, під час весняної толоки приведено до належного естетичного та санітарного стану території навчальних закладів, прилеглі території до навчальних закладів, спортивні та дитячі майданчики, стадіони. Загальна площа прибраних територій склала 230,68 га. Було висаджено 26 125 дерев, 4 269 кущів, закладено алеї на честь подвигу Небесної сотні.

Окрім цього, вивезено сміття, впорядковано квітники, посаджено квіти на клумбах, почищено шкільні сади; посаджено саджанці молодих дерев і кущів на території навчальних закладів, на узбіччях доріг, лісозахисних смугах, парках, скверах, державних лісництвах, побілено дерева, укріплено ділянки дамб, схили гір, доріг, відремонтовано та пофарбовано огорожі, впорядковано парки, сквери, висаджені нові газони.

Також впорядковано могили борцям за волю України, пам’ятники Січовим Стрільцям, воїнам УПА, алеї Перемоги, Пагорби Слави, території, пов’язані з місцями, подіями, іменами учасників національно-визвольних змагань. Приведено в належний стан кладовища, місця почесних поховань, меморіальні комплекси.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ