У Львівській області Ірина Сех відзначила меценатів, які приймають у себе переселенців з АР Крим та всіляко допомагають їм

У Львівській області Ірина Сех відзначила меценатів, які приймають у себе переселенців з АР Крим та всіляко допомагають їм

15.04.14 14:07 0 768
Голова Львівської облдержадміністрації Ірини Сех та голова Львівської облради Петро Колодій зустрілись із громадянами, які тимчасово переселились з Криму до Львівської області, а також з меценатами.

«Я пишаюся жертовністю, благородством, щирістю та доброзичливістю своїх краян, які об’єднали свої зусилля заради допомоги нашим братам і сестрам з півдня України, з Криму.

в очікуванні світлого свята Воскресіння ми запросили Вас, щоб висловити вдячність. Ну і також, щоб показати цих доброчинців, які не дуже люблять публічність, а тихо роблять добру справу», – сказала у своєму вітальному слові очільник Львівщини Ірина Сех.

Голова Львівської облдержадміністрації і голова облради вручили нагороди понад двом десяткам меценатів, які надали тимчасовий притулок переселенцям, допомагають кримчанам з продуктами, одягом й іншим необхідними речами.

Ірина Сех також повідомила, що на Львівщині вже отримали прихисток майже 1500 переселенців з Криму, з яких 600 – неповнолітні діти. Більшість прибулих (приблизно 80%) – це кримські татари, а понад 70% – жінки та діти. 143 дитини шкільного віку вже навчаються у загальноосвітніх школах Львова та області. 276 студентів-кримчан захотіли вчитись у вищих навчальних закладах нашої області.

Зараз додатково вирішується питання працевлаштування 40-ка переселенців. Ще 49-ть осіб виявили бажання працевлаштуватись через Центри зайнятості. Проводиться роз’яснювальна робота, зокрема, щодо виплати пенсій.

«Вже зараз на Львівщині йде друга хвиля. До нас хочуть їхати вчителі, юристи, лікарі й інші, які просять лише помешкання й готові працювати», – сказала Ірина Сех. За її словами, на номер телефону „гарячої лінії” вже звернулося 500 місцевих родин, котрі готові надати тимчасовий притулок ще 3700 переселенцям.

Присутні на зустрічі кримчани подякували місцевому населенню за гостинність, визнавши, що на Львівщині їм допомагають в усьому. Водночас, аби привернути увагу держави до своїх проблем, переселенці створили громадський рух «Кримська хвиля».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Директори інститутів ...
Наступна новина: На території України ...

КОМЕНТАРІ