На відпочинок дітей готуються прийняти 538 пришкільних таборів Житомирщини

На відпочинок дітей готуються прийняти 538 пришкільних таборів Житомирщини

15.04.14 08:54 0 919
Про мережу пришкільних таборів, які будуть функціонувати в області влітку 2014 року, йшла мова на черговому засіданні оперативного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей області, яке відбулося під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ярослава Долгих.

Як зауважив Ярослав Дмитрович, у зв’язку з подіями, що відбуваються на півдні та сході країни, кількість дітей, які будуть вивезені для оздоровлення на південь, зменшиться, отже, увагу треба приділити їх оздоровленню на території Житомирської області.

«Ми сподіваємося на стабілізацію обстановки в країні, але готуємося до будь-яких варіантів, навіть до того, що усі діти будуть оздоровлюватися на території області», - зазначив посадовець.

За повідомленням спеціаліста управління освіти і науки облдержадміністрації Наталі Шевчук, в області проводиться системна робота щодо організації оздоровлення і відпочинку в пришкільних таборах області. Так, 15 квітня на базі Житомирського державного університету ім. І.Франка відбудеться науково-практичний семінар з питань підготовки педагогічних кадрів для роботи в оздоровчих таборах місцевої бази.

Станом на 15 березня поточного року сформовано попередню оздоровчу мережу, яка нараховує на 538 пришкільних таборів. В них планується організувати відпочинок 32 тис. дітей, що становить 26% від загального числа школярів (125 тис. дітей без випускних 11-х класів).

За оперативними даними з районів та міст, планується використати близько 5 млн. грн. бюджетних коштів. В окремих районах до фінансування оздоровчої кампанії долучаються батьки, спонсори та сільські ради. Вартість харчування дітей складатиме від 7 до 20 гривень у день.

Як повідомила Наталя Шевчук, цьогоріч на відміну від минулого року змінились терміни початку роботи пришкільних таборів. Навчальні екскурсії для учнів початкових класів, які в переважній більшості відвідують приміські табори, триватимуть з 2 по 5 червня, а безпосередньо свою роботу табори розпочнуть приблизно 10 червня.

Члени оперативного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей області розглянули також питання про стан виконання вимог санітарно-гігієнічної та протипожежної безпеки обласного санаторію радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення «Кам’яний Брід», заслухали інформацію оздоровлення та відпочинку дітей в Червоноармійському, Чуднівському та Черняхівському районах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА

PS: Осознанные сновидения/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові прогнозують ...

КОМЕНТАРІ