Сидір Кізін запрошує чеських інвесторів на Житомирщину

Сидір Кізін запрошує чеських інвесторів на Житомирщину

15.04.14 15:27 0 641
Відбулася зустріч керівництва області з делегацією Міністерства закордонних справ Чеської Республіки. У ній взяли участь голова облдержадміністрації Сидір Кізін, його заступник Ярослав Долгих, директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Зінаїда Янченко та представники чеської сторони – Надзвичайний та Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух, генеральний директор секції європейських країн Міністерства закордонних справ Чеської Республіки Ярослав Курфюстр та дипломати цього відомства.

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін зазначив, що для Житомирщини це велика честь приймати на території області таку поважну делегацію. Він акцентував увагу на тому, що чехи та українці мають довгу спільну історію, яка мала і трагічні сторінки. Чехія до кінця 80-х років була формально незалежною державою, але фактично контролювалася з Кремля. Подібну ситуацію переживає зараз і Україна. Сидір Васильович вважає, що суспільно-політична ситуація у східних регіонах нашої держави загрожує безпеці в усієї Європи. Він звернувся до делегації Чеської Республіки з розумінням підійти до російської загрози, яка може поширитися і на країни Східної Європи та підтримати нашу державу. За його словами, чеський народ пережив весь жах окупації та розуміє українців. А три місяці боротьби наших співгромадян на Майдані – це не лише спротив режиму, а й відстоювання демократії і незалежності.

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін розповів про те, як розвивається співпраця між Житомирською областю та Чеською Республікою. Так, у 1991 році в регіоні було створено Житомирську міську Спілку волинських чехів, яку очолює Емілія Снідевич. Окрім цього, в обласному центрі діє дитяча організація «Чеська бесіда». За словами Сидора Васильовича, такі об’єднання є інтелектуальними й культурними осередками чеської громади нашої області, оскільки дають можливість вивчати мову і культуру своєї етнічної батьківщини. Значна увага приділяється і оздоровленню в Чехії дітей-чорнобильців із Житомирщини.

Очільник області наголосив на тому, що на разі налагоджений торговельний оборот між двома державами, обсяги якого становлять 8 млн. дол. Наш регіон привабливий в першу чергу завдяки лісовим ресурсам, видобувній промисловості та сільському господарству. Сидір Кізін запросив чеських інвесторів на Житомирщину і запевнив, що влада докладе всіх зусиль до того, аби створити для них сприятливі й комфортні умови роботи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 115 тисяч гривень ...
Наступна новина: Львів запрошує мешканців ...

КОМЕНТАРІ