На Хмельниччині колегія облдержадміністрації схвалила зміни у тарифах на внутрішньообласні автобусні перевезення пасажирів та багажу

На Хмельниччині колегія облдержадміністрації схвалила зміни у тарифах на внутрішньообласні автобусні перевезення пасажирів та багажу

16.04.14 08:08 0 616
Під головуванням Леоніда Пруса відбулося позачергове засідання колегії обласної державної адміністрації. На порядку денному одне питання – тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичному режимі руху в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

Відкриваючи засідання, голова облдержадміністрації Леонід Прус повідомив, що

до облдержадміністрації звернулися перевізники області з пропозицією підвищити діючі тарифи на перевезення пасажирів в приміському та міжміському транспорті внутрішньообласного сполучення. Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації опрацьовано це питання та розроблено проект розпорядження, що є регуляторним актом, та відповідно до ст. 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» оприлюднено на сайті адміністрації 7 квітня поточного року.

«Різке зростання цін на пальне призвело до того, що діючі тарифи не компенсують фактичних витрат суб’єктів господарювання, які здійснюють пасажирські автоперевезення, та призводять до збитковості їх діяльності. За цих обставин автоперевізники порушують питання скасування рейсів, що може призвести до соціальної напруги серед населення області та виникнення протестних заходів. Нам необхідно знайти вихід з непростої ситуації, що врахує як потреби пасажирів, так і вимоги перевізників», - сказав Леонід Прус.

Про доцільність запровадити запропоновані проектом розпорядження тарифи розповіла заступник начальника Департаменту економічного розвитку і торгівлі Марія Хоменко. За її словами, тарифи на такі перевезення в області не змінювалися з лютого 2012 року. А необхідністю їх підняття є суттєвий ріст цін на паливно-мастильні матеріали, витрати на які в структурі загальних витрат автоперевізників займають 58%.

Згідно з розпорядженням, збільшуються тарифи на перевезення пасажирів автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні за 1 км проїзду пасажира (без ПДВ): з 0,25 грн. до 0,333 гривень. Для юридичних осіб, фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування і не є платниками податку на додану вартість, тариф встановлюється на рівні не більше 0,40 грн. за 1 км проїзду. Запропонована альтернатива, переконані в Департаменті економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, є єдиним адекватним варіантом, здатним врегулювати фінансово-господарські проблеми суб’єктів підприємництва, які надають послуги з перевезення пасажирів, та забезпечити потребу населення області в отриманні послуг з автоперевезень.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ