На Хмельниччині 15 квітня - всесвітній День екологічних знань

На Хмельниччині 15 квітня - всесвітній День екологічних знань

16.04.14 19:09 0 639
Щорічно 15 квітня у багатьох країнах світу відзначається День екологічних знань. Він веде свою історію з 1992 року, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, де обговорювалися проблеми навколишнього середовища, було підкреслено величезне значення екологічної освіти населення всіх країн світу в реалізації стратегії виживання і для сталого розвитку людства. У нашій країні це свято відзначається з 1996 року.

Однією з найгостріших проблем сьогодення є питання відносин між людиною і природою. Нехтування принципу їхньої єдності породило протиріччя між традиційними підходами до розв’язання цих проблем і сучасним станом довкілля.

З огляду на те, що майбутнє належить підростаючому поколінню, ще більшої ваги набирає формування екологічної поведінки людини, яка базується на новому екологічному мисленні. На перший план при вирішенні цього питання виходять екологічна освіта і виховання, які в сучасних умовах мають бути спрямовані на зміну ставлення самої людини до свого здоров’я, а потім і до навколишнього середовища як необхідної умови його збереження і зміцнення.

Не залишаються осторонь проблем шкільної екологічної освіти фахівці Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації. Вже другий рік поспіль екологи проводять уроки з природоохоронної тематики з учнями початкових та середніх класів шкіл обласного центру. На екоуроках, дітлахи знайомляться з проблемами довкілля нашого краю, ведуть дискусії щодо збереження природних ресурсів, вчаться цінувати те, що дала нам природа тощо.

Можна впевнено сказати, що екологічно грамотна і вихована людина ніколи не завдасть навіть незначної шкоди природі, а навпаки, всебічно сприятиме позитивним екологічним процесам.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інформація про ...
Наступна новина: Дитячі садки відтепер ...

КОМЕНТАРІ