На Хмельниччині правоохоронці затримали неповнолітнього розповсюджувача коноплі

На Хмельниччині правоохоронці затримали неповнолітнього розповсюджувача коноплі

16.04.14 14:59 0 626
Працівники Славутського райвідділу міліції «взяли» 17-річного парубка «на гарячому». Під час обшуку в орендованому ним автомобілі було вилучено близько 20 доз наркотичного зілля.

Вартість однієї дози на «чорному» ринку складає близько 150 гривень, тож не важко підрахувати, що тільки під час затримання у неповнолітнього наркоторговця було при собі «товару» на 3 тисячі гривень.

Наразі правоохоронці з’ясовують, де підозрюваний брав наркотичне зілля та кому він його збував, але вже зараз можна сказати, що коло його покупців було доволі широким — від неповнолітніх однолітків до людей за 40.

Але, попри конкретні цифри і факти, не менш важливою у цьому злочині є і соціальна складова. Що штовхнуло підлітка на заняття незаконним бізнесом? Адже в порівнянні з іншими учнями місцевого профтехучилища, де навчався хлопець, він був таким собі «мажором». Мати, яка працює за кордоном, винайняла йому квартиру, постійно надсилала гроші, яких, за словами затриманого, йому виявилось замало, тому і став на злочинний шлях. Але, очевидно, в першу чергу йому бракувало саме батьківської уваги і опіки…

Тож, через свої надмірні забаганки парубкові довелось змінити затишну квартиру на камеру в слідчому ізоляторі. За словами начальника Славутського РВ УМВС Степана Кшевжінського, йому доведеться відповідати перед законом згідно ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ