Писанку «Українська берегиня» виставлять у Шевченківському гаю

Писанку «Українська берегиня» виставлять у Шевченківському гаю

16.04.14 15:58 0 663
У рамках IV Фестивалю писанок у львівській Галереї мистецьких писанок відбувся брифінг на тему:«Open-air презентація рекордної триметрової тканої писанки в рамках свята «Великдень у Гаю».

Про це з місця події повідомила репортер телеканалу ZIK Оксана Маруняк.

Про першу в Україні триметрову писанку «Українська берегиня» розповіла одна із її творців Лілея Квасниця. «Насправді це текстильний арт-об’єкт. На писанці зображені давні символи писанкарства: риби, богиня берегиня, а також «дерево життя». Над писанкою працювали 9 професійних художників, понад 30 школярів Дитячої школи народних мистецтва, а також долучалися небайдужі львів’яни. Ми працювали 3 тижні», – розповіла вона.

На Великдень писанку буде презентовано у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», де мешканці та гості міста зможуть досхочу милуватися великодньою красунею.

«У Шевченківському Гаю на Великдень буде дуже цікаво. Багато господинь ділитимуться своїми кулінарними рецептами. Можна буде побувати на численних майстрів класі із різноманітних галузей. Особливо я хочу побувати на Великодніх гаївках», – розповідає учасниця виставки Христина.

До слова, на презентації також можна було побачити понад півсотні мистецьких півметрових та метрових авторських крашанок.

Повне відео із зазначеної події можна переглянути тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Депутати міської ради ...

КОМЕНТАРІ