Писанка – не лише символ Великодня, а й арт-об’єкт, – організатор Фестивалю писанок у Львові

Писанка – не лише символ Великодня, а й арт-об’єкт, – організатор Фестивалю писанок у Львові

16.04.14 10:25 0 657
15 квітня, на презентації триметрової тканої писанки, що відбулася у рамках IV Фестивалю писанок «Великдень у Гаю» (на пл. Музейній поблизу Домініканського собору), також було представлено понад півсотні мистецьких півметрових та метрових авторських крашанок.

Про це під час прямої відеотрансляції з місця події повідомила репортер телеканалу ZIK Оксана Маруняк.

Зокрема, тут можна було побачити роботу кримськотатарської художниці Азізи Карімової, яка цими вихідними розмалювала півметрову писанку. В її орнаменти майстриня заклала побажання благополуччя, достатку, розквіту та єдності для родини й продовження роду.

«Вся філософія фестивалю і відкритої Галереї писанок полягає в тому, що писанка поряд з тим, що це традиційний символ Великодня, ще є й арт-об’єктом, – розповідає співорганізатор свята «Великдень у Гаю» та організатор Фестивалю писанок у Львові Андрій Сидор. – Ми так і закликали митців: розглядати писанку як об’єкт для творення, як об’єкт для креативу. Тому тут зображені незвичні малюнки і не завжди українські. Можна побачити малюнки кластерів і малюнки кримських татар. Дощу писанки точно не бояться, бо ж покриті спеціальними фарбами. Є небезпека сонця, але я думаю, що писанки не постраждають».

Незвичайні півметрові великодні яйця пробудуть на площі Музейній у Львові до Провідної неділі.

А головний експонат – ткану триметрову писанку – можна буде побачити 20-21 квітня у Шевченківському гаю на щорічному фестивалю «Великдень в гаю».

Повне відео із зазначеної події можна переглянути тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ