Щоб довго жити, слід навчитися прощати себе, – вчені

Щоб довго жити, слід навчитися прощати себе, – вчені

16.04.14 19:53 0 748
Медики вважають, що здатність людини давати собі раду зі стресом впливає на стан її здоров’я. Тепер вчені радять не лише використовувати методики розслаблення для збільшення тривалості життя. На їхню думку, не можна бути до себе надто вимогливим.

Про це пише The Telegraph.

Якщо людина не звинувачуватиме себе за те, що переживає з приводу стресових моментів, що не може взяти себе в руки, вона від цього лише виграє. Життя стане легшим і щасливішим.

Дані поради були озвучені після проведення експерименту на визначення рівня стресу у 41 добровольця. Рівень стресу заміряли протягом двох днів, коли люди проходили стрес-тести. Рівень стресу в рамках дослідження вчені оцінювали за концентрацією запального агента – інтерлейкіну-6.

Добровольців попросили оцінити рівень жалю до себе. Після завершення першого дня випробувань люди, які прощали собі, демонстрували ослаблену стресову відповідь. Наступного дня люди, які себе не жаліли, мали високий рівень стресу, що перевищував показники першого дня, до проведення стрес-тесту.

Таким чином, люди, які не вміють себе прощати, зазнають більшого стресу. Вони чіпляються за переживання, що підвищує ризик виникнення хвороб, включаючи рак, серцево-судинні недуги і хвороба Альцгеймера.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дитячі садки відтепер ...
Наступна новина: ATP Монте-Карло. Долгополов ...

КОМЕНТАРІ