В Чернівецькій області рятувальники провели навчання волонтерських організацій

В Чернівецькій області рятувальники провели навчання волонтерських організацій

16.04.14 12:26 0 677
15 квітня в рамках міжнародного Проекту підвищення безпеки життєдіяльності населення в долині річки Прут та проекту «Румунія – Україна – Республіка Молдова» у місті Новоселиця було проведено семінар-нараду. Ініціатором проведення зустрічі виступила Новоселицька РДА. У заході взяли участь волонтерські організації, працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області та представники органів місцевого самоврядування обласного та районного рівнів. В рамках заходу було визначено заходи по створенню волонтерського руху на території району, що потрапляє у зону підтоплення у разі повеней.

Рятувальники провели навчання волонтерів щодо дій на випадок виникнення повені, а також ознайомили учасників заходу із принципами роботи системи оповіщення. Керівники проекту Світлана Скрикуляк відзначила: «Створення волонтерських груп допоможе більш оперативніше реагувати на можливі надзвичайні ситуації, а, отже, можна буде попередити знищення матеріальних цінностей, а найважливіше –створити надійний захист людського життя. До складу волонтерських груп входять від 7 до 15 людей, які забезпечені всім необхідним спецодягом та обладнанням. На сьогоднішній день навчання проходить близько ста волонтерів.

Вони навчаються у інформаційних центрах, які знаходиться у 10 населених пунктах Новоселицького району». шні навчання є не останніми і надалі їх також проводитимуть рятувальники Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Також їм допомагатимуть колеги із Румунії, адже волонтерський рух і них вже знаходиться на загальнодержавному рівні і їхній досвід у цій галузі є неоціненним.

Даний проект сприятиме міжнародному співробітництву між українськими, румунськими та молдовськими партнерами, вивченні та перейнятті провідного європейського досвіду. Також у рамках проекту здійснюється допомога у підготовці та навчанні волонтерів при сільських радах припрутської зони та забезпечення необхідними засобами.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Нові успіхи житомирських ...

КОМЕНТАРІ