Відкриття Євросоюзом свого ринку для українських товарів поглибить торгівельну співпрацю та стане суттєвою підтримкою для місцевої економіки і волинського бізнесу

Відкриття Євросоюзом свого ринку для українських товарів поглибить торгівельну співпрацю та стане суттєвою підтримкою для місцевої економіки і волинського бізнесу

16.04.14 11:31 0 661
В обласному центрі Волині відбувся семінар «Торгівля з Європейським Союзом в рамках поглибленої та всеосяжної угоди про вільну торгівлю (ЗВТ+)». Участь в його роботі взяли Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький, голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт, заступник глави Місії при Посольстві Королівства Нідерланди в Україні Геррі Віллемс, директор компанії “СТА” Марк Хейліер та президент Волинської торгово-промислової палати Надія Мотронюк, а також представники бізнесу, вищих навчальних закладів, бізнесу, установ та організацій краю. Мета семінару - роз'яснення переваг та перспектив поглибленої та всеохополюючої зони вільної торгівлі як невід'ємної частини Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

“Варто зазначити, що на країни-члени Європейського Союзу є основними торгівельними партнерами Волині. Обсяги зовнішньої торгівлі товарами з цими державами становить понад 70% від сукупних комерційних операцій, здійснених місцевими підприємствами як у 2013 році (1,2 млрд дол. США), так і протягом січня-лютого поточного року (146,0 млн дол. США)”, - сказав Григорій Пустовіт.

“Майже 60% волинських товарів експортується до Європейського Союзу. Переконаний, що відкриття Європейським Союзом свого ринку для українських товарів, буде поглиблювати торгівельну співпрацю області й надалі, та стане суттєвою підтримкою для місцевої економіки і волинського бізнесу”, - підкреслив голова Волинської облдержадміністрації.

“Разом з тим, створення Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом дасть потужний імпульс для залучення зовнішніх інвестицій в національну економіку”, - наголосив він.

“Упевнений, що зона вільної торгівлі з ЄС надасть вітчизняному виробникові можливість знайти свою нішу на європейському ринку, стимулюватиме покращення бізнес-клімату, перехід від радянських до європейських «правил гри» на ринку. Волиняни ж, у свою чергу, отримають доступ до високоякісних європейських товарів в Україні за нижчими цінами”, - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

У ході семінару відбулася презентація проекту компанії «СТА» «Сприяння підвищення рівня обізнаності про зону вільної торгівлі для представників українського уряду, бізнесу та громади». Про можливості та плани Волинської торгово-промислової палати розповіла президент Волинської ТПП Надія Мотронюк.

Заступник економічного відділу Посольства Королівства Нідерландів в Україні Аннелус Вівейн розповіла про новий етап новий етап розвитку та поглиблення українсько-голландської економічної співпраці в рамках ЗВТ+ та наголосила, що Нідерланди готові підтримувати Україну в процесі адаптації до умов зони вільної торгівлі.

Про розвінчання міфів щодо ЗВТ+ та вигоди для вигоди для українського бізнесу і економіки від її впровадження говорив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький.

Директор компанії «СТА» Марк Хейліер розповів про напрямки першочергових дій українського уряду, парламенту та бізнесу, аби наші громадяни якнайшвидше відчули на собі переваги зони вільної торгівлі.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ