Валерій Пятницький: Західні регіони України повинні стати локомотивом економічного відродження нашої держави

Валерій Пятницький: Західні регіони України повинні стати локомотивом економічного відродження нашої держави

16.04.14 10:25 0 792
“Західні регіони України повинні стати локомотивом економічного відродження нашої держави”, - підкреслив Урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій Пятницький на прес-конференції для ЗМІ у рамках семінару “Торгівля з ЄС в рамках поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ЗВТ+)”. Захід організовано за участі компанії “СТА”, фахівців Королівства Нідерландів, Волинської Торгово-промислової палати. На семінар запрошено представників провідних волинських підприємств, економістів, науковців.

“Коли ми говоримо про євроінтеграцію, то це не лише зближення з ЄС, це - вибір подальшого шляху розвитку для України, держави, яка є неподільною, соборною, незважаючи на зовнішній тиск”, - зауважив Валерій Пятницький. “І нині нам необхідно сконцентрувати зусилля для подолання кризових явищ: зі стану стагнації перейти до творення. І вагома роль тут покладається на західні області країни, які є сусідами Євросоюзу. Європа протягла нам руку допомоги, в свою чергу, нам важливо не стати тягарем, а використати момент і дати поштовх економіці”, - продовжив він.

На переконання Урядового уповноваженого з питань євроінтеграції, Зона вільної торгівлі - це не просто відкриття ринків збуту. “Перш за все - це система правил і взагалі - цивілізаційний вибір країни. Повага до прав людини, власності, терпимість до меншин, релігій та рас. Це - цінності, на яких нині будує розвиток людство. І Україна нині визначає: ми цим шляхом будемо йти”, - наголосив він.

“Угода відкриває абсолютно новий шлях розвитку для України, ми переживаємо непростий період, кризову ситуацію. Однак саме зараз є можливість переломного моменту, її треба використати та вийти на шлях розвитку. Майбутнє нашої держави - з Європою”, - резюмував Урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій Пятницький на прес-конференції для ЗМІ у Луцьку.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ