У Волинській області пізнавальну екскурсію для дітей організували правоохоронці разом із козаками

У Волинській області пізнавальну екскурсію для дітей організували правоохоронці разом із козаками

16.04.14 14:40 0 672
Співробітники відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області організували для дітей екскурсію у Народний музей історії сільського господарства Волині. Підтримали акцію співробітники аналогічних підрозділів луцького міського та луцького районного відділів міліції.

Музей входить до складу місцевого архітектурно-дендрологічного парку і є типовим скансеном, де представлені різноманітні знаряддя землеробства, ткацтва та народних ремесел.

На екскурсію прибули два десятки підлітків, які перебувають на профілактичному обліку правоохоронців.

Дітей зустріли начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Петро Шпига та представник молодіжної громадської організації «Школа козацького гарту» полковник Українського козацтва і засновник музею Олександр Середюк.

– Ми завжди проводили, проводимо і будемо проводити такі акції, – наголосив Петро Шпига. – Такі заходи підіймають патріотичний дух підлітків, викликають повагу до Державних символів та минулого країни загалом. Враховуючи непрості часи для України, любов до Батьківщини і патріотизм наших предків ми повинні прививати молодому поколінню.

Олександр Середюк провів цікаву екскурсію для дітей, тож присутні відвідали вісім залів експозиції.

Засновник музею розповів дітям про історію волинського села, розвиток сільського господарства на Волині в різні періоди, про природу і екологію краю, а також про літопис української державності.

Діти побачили і вітряк висотою 13 метрів та розмахом лопастей 18,5 метрів, садиби, селянські двори з клунями, хлівами, криницями, тинами і старовинними вуликами.

– Мені дуже подобається, що до нас приїздять такі групи дітей, – каже директор музею. – Діти – це цвіт нації, відповідно – як ми їх виплекаємо, такі плоди і отримаємо.

На завершення зустрічі дітей пригостили справжнім кулешем, приготовленим на відкритому вогні, та іншими козацькими стравами.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Брюстер радить Леапаї ...

КОМЕНТАРІ