В Закарпатській області працівники карного розшуку міліції відзначають своє професійне свято

В Закарпатській області працівники карного розшуку міліції відзначають своє професійне свято

16.04.14 12:48 0 675
У карному розшуку служать сильні духом, професійно підготовлені люди, яких без перебільшення можна назвати авангардом міліції. Щодня оперативники розкривають злочини, затримують небезпечних злочинців, розшукують безвісти зниклих.

У секторі карного розшуку Іршавського райвідділу міліції несуть службу 9 правоохоронців. З нагоди їхнього професійного свята ми зустрілись з начальником карного розшуку райвідділу майором міліції Сергієм Зіничем.

- Як нині служиться у карному розшуку?

- В усі часи саме в карному розшуку служити було найважче, однак робота ця не така вже й складна, проте надзвичайно цікава. Особливо приємно буває, коли повертаємо людям викрадені речі, які вони, можливо, вже вважали втраченими назавжди… Тож відчуваємо вдячність, яка навіть без слів читається в очах людини. Взагалі для оперативників карного розшуку найважливішим є кінцевий результат роботи. Адже за кожним зверненням - чиясь історія чи навіть біда. Люди чекають від нас допомоги. Досить часто залежимо від доказової бази: потрібен час на проведення експертиз, встановлення свідків та всіх причетних до злочину осіб. Однак найприємнішим є те, коли розкрито злочин.

- Яким повинен бути працівник карного розшуку?

- Це людина з досвідом, якій притаманні такі риси, як комунікабельність, розум, спостережливість, наполегливість і бажання допомагати людям. Завдяки злагодженій роботі, з початку року працівниками карного розшуку райвідділу розкрито 44 злочини та 18, які були скоєні у минулих роках. Також задокументовано два факти незаконного обігу зброї, один факт незаконного зберігання наркотичних речовин, розшукано 4 злочинців і одну особу, зниклу безвісти. За цими цифрами криється клопітка праця цілого відділення.

- Робочий день працівників карного розшуку не має чіткої межі.

Як вдається поєднати роботу з сім′єю?

- Служба в міліції для розшуковиків є частиною їхнього життя. Деякі з них ще в дитинстві мріяли про міліцейські погони. Взірцем правоохоронця для багатьох із них були наші колишні працівники карного розшуку: Степан Овсак, Василь Химич, Василь Канчій, Іван Юско, Іван Гузо, Андрій Худа, Володимир Лізанець, Володимир Івегеш, Іван Дорчинець, Іван Магурський, Андрій Бундз, Андрій Чонка, які весь період служби у міліції працювали переважно у відділенні карного розшуку. Підполковник міліції у відставці Іван Дутка навіть зараз надає допомогу працівникам карного розшуку.

Члени наших сімей ставляться до нашої роботи з порозумінням і терпінням, за що ми їм щиро вдячні. Інколи збираємось всім відділенням із сім′ями і їдемо на відпочинок, але це буває дуже рідко… Проте жоден із нас не жалкує, що пішов працювати у карний розшук.

- 15 квітня служба карного розшуку відзначає своє професійне свято. Кого б ви відмітили з кращих розшуківців?

- Взагалі у розшуку працюють тільки кращі правоохоронці, а тому когось конкретно виділяти не буду. Хоча серед них є такі, як старший оперуповноважений карного розшуку капітан Василь Ісак, у якого на рахунку цього року 9 розкритих злочинів. У старшого оперуповноваженого лейтенанта міліції Михайла Ковача та оперуповноваженого капітана Михайла Сухана - по 7 розкритих злочинів. У колективі є й молоді працівники, такі як старший лейтенант Іван Гелетей та лейтенант Іван Варцаба. Вони з перших днів у службі проявили себе з позитивної сторони і вже мають непогані результати роботи. Слід відмітити ще одного молодого працівника – це молодший інспектор-кінолог сержант Вячеслав Сокач та його вірний чотириногий друг Хенк. Вячеслав із собакою постійно долучаються до розкриття злочинів, особливо при скоєнні крадіжок та пошуку безвісти зниклих громадян. У лютому місяці завдячуючи собаці було розшукано бабусю у селі Смологовиця. Зниклу шукало все село, а Хенк відразу по запаху знайшов її напівпритомною в лісі.

На завершення Сергій Зінич, користуючись нагодою, вітає всіх працівників карного розшуку з їхнім професійним святом. Бажає у цей нелегкий час у першу чергу мирного неба, наснаги в роботі, благополуччя та достатку, сімейної злагоди та успіхів у всіх сферах життя. А головне – завжди повертатись додому живими та здоровими!

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Тернополі готуються до ...

КОМЕНТАРІ