У Львівській області у Червонограді молоді націоналісті провели смолоскипний марш на честь Небесної сотні

У Львівській області у Червонограді молоді націоналісті провели смолоскипний марш на честь Небесної сотні

16.04.14 12:21 0 698
13 квітня 2014 року у Червонограді відбувся смолоскипний марш та віче на честь героїв Небесної сотні. У заході взяли участь Червоноградська та Сокальська молодіжні громадські організації "Сокіл", "Студентська Свобода" та громадська організація "Кристинопіль патріотичний".

Пам'ятний захід пройшов центральними вулицями Червонограда під гаслами: "Герої не вмирають!", "Слава нації – смерть ворогам!", "Україна понад усе!", "Шухевич, Бандера – герої України" тощо. Колона людей зі смолоскипами вирушила від пам'ятника Степанові Бандері і завершили свій хід біля пам'ятника Борцям за волю України. Окрім численної молоді, до смолоскипної колони долучилися також члени братства вояків ОУН-УПА.

Біля пам'ятника Борцям за волю України з виконання українського славня розпочалось народне віче. Активісти хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв Небесної сотні. Священик о. Михайло Нискогуз прочитав молитву за упокій та подякував молоді за проведений марш і побажав молодим націоналістам сили, наснаги та віри у свої сили.

Голова Червоноградської МГО "Сокіл" Михайло Нискогуз звернувся до присутніх: " наша боротьба не закінчилась – вона триває. Ми повинні об'єднати всі свої зусилля, аби продовжити і довесті до логічного завершення національні змагання, за які віддали своє життя наші побратими з Небесної сотні. Наш марш також має на меті продемонструвати єдність української землі у час московської інтервенції на нашу Батьківщину".

На вічі виступив голова Червоноградської міської організації ВО "Свобода" Тарас Стародуб, який подякував молодим націоналістам за активність. "Сьогоднішній захід знову нагадав ті недалекі трагічні події, які сколихнули весь світ і дзвонами постійно відлунюють у нашій душі, наскрізь пронизують серце і водночас кличуть до подальшої боротьби. Дуже важливо зараз не боятися, бо страх – то смерть, а ми мусимо жити. Особливо зараз, в час московського наступу, ми маємо бути сильні та впевнені у своїй перемозі. Як сказав наш великий філософ Григорій Сковорода, уподібнюймося пальмі: чим міцніше її стискає скеля, тим швидше і прекрасніше здіймається вона догори. Наснаги всім нам та непоступливості у боротьбі за наші національні ідеали!" – зазначив свободівець.

Закінчилося віче духовним гімном України "Боже великий єдиний, нам Україну храни".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Лешко: "Роботу ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ