Андрій Міщенко: "Українська держава має дати можливість своїм громадянам розмовляти українською"

Андрій Міщенко: "Українська держава має дати можливість своїм громадянам розмовляти українською"

16.04.14 16:16 0 850
13 квітня 2014 року народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Міщенко, виступаючи в містах Новий Розділ, Жидачів та Стрий на Львівщині, де відбулися багатолюдні віча за єдність України, наголосив: "Українська держава має дати можливість своїм громадянам розмовляти українською мовою. Бо чия мова, того й влада".

Націоналіст обговорив з місцевими мешканцями мовні питання, зазначивши неприпустимість пропагування російської мови. Надважливим є мовне питання, а особливо на Галичині. Бо багато хто через різні газетки у Львові пропагує використання російської мови, як вияв підтримки населення сходу країни. Я позавчора мав зустріч в Кривому Розі з працівниками "Криворіжсталі". І всі вони як один стверджують: нехай Українська держава дасть нам можливість розмовляти українською мовою. Українець на сході країни хоче, як мінімум, щоб українська і російська мова були в рівних умовах", – зазначив Андрій Міщенко.

Окрім того, свободівець пояснив громаді, що обираючи майбутнє держави, не можна керуватися принципом "прохідний-непрохідний кандидат". "Якби українці завжди чинили за таким принципом, то ми ніколи б не мали своєї держави. 300 крутянців керувалися тим, що вони мають зупинити п'ятитисячне московське військо. Вони виконували свій обов'язок, і ми маємо виконувати свій. Нагадаю вам, що на парламентських виборах ВО "Свобода" давали 3-5%, але ми набрали понад 13%, а в підсумку зберегли 11%. І я переконаний, що за весь час роботи в парламенті ми не розчарували вас", – наголосив свободівець.

Також Андрій Міщенко наголосив, що боротьба триває і "Свобода" пропонує чіткі кроки, за якими має діяти нова українська влада. Перше – люстрація, друге – адміністративна реформа, третє – судова реформа. Окрім того, необхідно ухвалити законодавство, за яким народ зможе відкликати Президента та депутатів усіх рівнів і провесті реформу силових структур.

"Галичина, як і вся Україна, має вибір. Якщо хтось прийде і агітуватиме за якихось кандидатів у Президенти, то нехай знайдуть достатньо аргументів, чому ви маєте голосувати за когось іншого. Уже були в нас керманичі з Дніпропетровська, Києва, Донецька, і б'юджетні гроші йшли саме в ці регіони, де і розкрадалися. Але галичани не мають залишатися без фінансування, бо вони й так готові віддати своє життя за Україну. Гроші мають йти рівномірно, справедливо. Подумайте про це і не допустіть помилок в майбутньому", – закликав парламентар.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: великодні ...
Наступна новина: Міліція просить не ...

КОМЕНТАРІ