В Житомирській області змінами до Конституції ми повинні відновити і побудувати збалансовану владу

В Житомирській області змінами до Конституції ми повинні відновити і побудувати збалансовану владу

16.04.14 09:36 0 646
Владу в державі доводиться відновлювати фактично з «нуля». Про це заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, відкриваючи засідання Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції України.

За його словами, з одного боку, тривалий час відбувалася концентрація влади за рахунок обмеження прав, у тому числі, і регіональних громад, а останні чотири роки вибудовувалася «абсолютна вертикаль» влади, де фактично до одного центру було зведено прийняття рішень з усіх питань діяльності держави.

Саме тому, сказав О.Турчинов, після виникнення проблем на рівні центральної влади швидко зруйнувалася уся владна вертикаль. «Владу в державі доводиться відновлювати фактично з «нуля», - зазначив він.

Керівник Парламенту наголосив, що наше спільне завдання - не просто говорити про реформу місцевого самоврядування. «Змінами до Конституції ми повинні відновити і побудувати збалансовану владу, яка зможе витримати будь-які іспити і проблеми», - заявив він.

О.Турчинов нагадав, що підписав Указ, у якому чітко акцентується на задачах, які найближчим часом Верховна Рада повинна реалізувати разом з Урядом у частині реформи місцевого самоврядування.

При цьому він зазначив, що виконавча влада, яка займатиметься реалізацією цих завдань, має формуватися у регіонах, і відповідальність за ситуацію в регіонах повинні нести і самі регіони. «Саме така збалансована модель побудови влади в країні - центральної і регіональної - забезпечить консолідацію нашої держави, а з іншого боку - стійкість держави до будь-яких випробувань», - сказав О.Турчинов, додавши, що агресія проти України має на меті завадити здійсненню цього.

Керівник Парламенту запевнив, що «влада усе зробить, аби громадяни України - на Сході, на Заході, у Центрі чи на Півдні - мали відношення до прийняття рішень як на регіональному, так і на центральному рівні». «Але із закордонними диверсантами, з тими, хто прийшов шляхом озброєного терору, ми дискусію вести не будемо, - заявив він. - Це неможливо і небезпечно для країни».

Він висловив сподівання, що відбудеться плідний обмін думками, і учасники засідання зможуть вийти на концепцію Конституції, яка буде сприйнята суспільством. При цьому керівник Парламенту вважає за необхідне провести широке обговорення проекту змін до Основного закону із залученням фахівців.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинка ...
Наступна новина: Олександр Турчинов привітав ...

КОМЕНТАРІ