В Житомирській області у місцевих школах проходять Дні цивільного захисту

В Житомирській області у місцевих школах проходять Дні цивільного захисту

16.04.14 08:01 0 636
З метою підвищення рівня обізнаності щодо надзвичайних ситуацій та подій техногенного і природного характеру, відпрацювання дій та навичок учнів при загрозі їх життю та здоров’ю 14-15 квітня в загальноосвітніх школах міста Житомир відбулися Дні цивільного захисту.

Керівництво шкіл завчасно попіклувалося стосовно підготовки закладів до заходу. Було організовано навчальні куточки, де школярі мали змогу прослухати необхідну інформацію з питань цивільного захисту. Учні взяли участь у практичних тренуваннях «Підбір та одягання протигаза» і «Евакуація постраждалого».

Між школярами різних вікових груп відбулися різноманітні конкурси та змагання на відповідну тематику. Аби ближче познайомити дітей з діяльністю Державної служби з надзвичайних ситуацій, рятувальники продемонстрували учням відеофільм. Після перегляду відео, глядачі зрозуміли, що надзвичайники не лише гасять пожежі, а й виконують багато іншої важкої роботи, щоб допомогти людям, які потрапили в біду. Для того, щоб закріпити знання школярів з цивільного захисту, представник Управління ДСНС Житомирщини провів із дітворою профілактичні бесіди та перевірив, чи вміють вони правильно поводитись з вогнегасником.

Пізніше, за планом заходу в приміщенні школи виникла умовна пожежа. По сигналу пожежної сирени діти швидко покинули свої навчальні класи та організовано вишикувались на майданчику, де їх чекали вогнеборці. Рятувальники довели до школярів правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці. Усі присутні не стримували свого задоволення, спостерігаючи за усім, що відбувалося на шкільному подвір’ї. Співробітники ДСНС продемонстрували пожежно-рятувальну техніку та її можливості. Учні приміряли справжнє бойове спорядження, а деяким навіть пощастило спробувати погасити уявне займання за допомогою пожежного ствола.

Після усього побаченого школярі ще довго ділилися між собою враженнями. Кожен, хто мав бажання, сфотографувався на пам'ять. Ніхто не соромився сісти за кермо пожежного автомобіля, одягнути каску чи взяти до рук будь-який елемент бойового спорядження вогнеборців. Дитячі посмішки добряче порадували представників героїчної професії. Однак куди приємніше констатувати той факт, що учні достатньо обізнані з питань цивільного захисту. Саме з цією метою і проводяться подібні заходи. Тому за умови виникнення будь-якої надзвичайної ситуації вони знають як себе поводити. Можливо, серед них є майбутні герої-рятувальники?

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За добу на Прикарпатті ...
Наступна новина: На Буковині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ