У Рівненській області ЗВЕРНЕННЯ ДО НАСТОЯТЕЛІВ ЦЕРКОВ ТА ПРИХОЖАН

У Рівненській області ЗВЕРНЕННЯ ДО НАСТОЯТЕЛІВ ЦЕРКОВ ТА ПРИХОЖАН

16.04.14 09:05 0 720
Незабаром в усьому православному світі буде відзначатися велике релігійне свято – Воскресіння Христове. В ці дні культові заклади відвідує значна кількість людей. Саме ця обставина вимагає як від священнослужителів так і від прихожан суворого дотримання вимог правил пожежної безпеки, адже нерідко в нашій державі під час масових заходів в церковних спорудах через необережне поводження з вогнем мали місце пожежі. Внаслідок таких пожеж, як правило, дерев‘яні конструкції об‘єктів обрядового культу згоряли майже повністю, що в свою чергу, не тільки матеріально, а й морально травмує населення.

Тому, щоб уникнути таких випадків, Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Рівненській області звертається до настоятелів церков, храмів та прихожан щодо дотримання правил безпеки під час проведення служби у Великодні свята.

Шановні настоятелі церков та храмів!

Утримуйте у належному протипожежному стані приміщення та будівлі, організовуйте виконання елементарних заходів попередження виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій під час проведення служб у Великодні свята. Звертаємо Вашу увагу на забезпеченість первинними засобами пожежогасіння у місцях проведення масових заходів (вогнегасниками, відрами з водою та піском), проведення додаткових інструктажів з питань пожежної безпеки з відповідальними працівниками. Особливу увагу слід приділити стану електрогосподарства, системам опалення, а також місцям встановлення свічок.

Також звертаємо Вашу увагу на стан шляхів евакуації та евакуаційних виходів з приміщень та будівель: під час проведення заходів у приміщеннях не допускати їх захаращення та утримувати вільними і відчиненими. Не залишайте без нагляду у приміщеннях запалені свічки, намагайтесь уникати перевантаження електричних мереж, не застосовуйте тимчасові дільниці електромережі, не прокладайте електромережі поверхнею горючих матеріалів.

Будьте обережними з відкритим вогнем. Розташуйте свічки подалі від занавісок, гардин та інших горючих предметів. Під час церковних служб та проповідей у період святкування Великодня звертайте увагу населення на дотримання правил безпеки життєдіяльності.

Шановні прихожани!

Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні свічок - тримаючи свічку в руках, слідкуйте за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Не залишати без нагляду церковні атрибути (лампадки та запалені свічки) після служби, які забираються додому. Це є однією з найпоширеніших причин виникнення пожеж під час святкування Великодня.

Шановні громадяни! Щоб свята пройшли без прикрих пригод, рятувальники Рівненщини просять вас дотримуватись правил пожежної безпеки у релігійних закладах! Будьте обережні під час богослужінь! Вживіть всі можливі заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій! У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101»!

Головне управління ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці виявили ...
Наступна новина: ВІКТОР КІС: Жодна людина не ...

КОМЕНТАРІ