Cлухачі з усієї України навчаються у Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ

Cлухачі з усієї України навчаються у Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ

16.04.14 11:20 0 808
Днями у навчальному закладі служби зайнятості розпочала навчання перша група слухачів за напрямом «Побудова креслень та тривимірних моделей у програмі AutoCad». Цей напрям обіцяє стати справді популярним, адже нині роботу інженера або технолога важко уявити без знання комп’ютерних технологій. Особливо важливою така освітня послуга є для спеціалістів старшого покоління. Це саме та група фахівців, яка має блискучі знання, отримані ще в радянській освітній системі і підтверджені багаторічним практичним досвідом. Володіння інформаційно-комунікаційними технологіями значно підвищить конкурентний рівень таких фахівців на ринку праці навіть порівняно з молодшими спеціалістами. Ця теза настільки очевидна, що на навчання до Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ приїздять слухачі з таких віддалених областей України, як Донецька.

Олена Шабетя з Дружківки зареєструвалася у центрі зайнятості в листопаді минулого року. Жінка звільнилася за статтею «Суттєва зміна умов праці», оскільки на її підприємстві відбувалося зниження зарплат, переведення на інші посади, об’єднання відділів. Цех з ливарного виробництва, де жінка працювала технологом, взагалі був закритий. Тому Олена прийняла рішення опанувати AutoCad, адже цю програму могла б застосовувати як по лінії ливарного виробництва, так і пригадати основну спеціальність – «Інженер промислового транспорту».

Жінка говорить:

- Звісно, в першу чергу такі програми опановують конструктори, нині велика кількість фахівців може створювати креслення в електронному вигляді. Проте дуже мало технологів, які можуть «домалювати» свою технологію, продовжити цей «електронний ланцюжок». Хоча це дає значні переваги: конструктор створює креслення, технолог додає свою технологію, модельник отримує детальну тривимірну конструкцію для виробництва. Окрім цього я, як технолог, можу імпортувати 3D-модель до спеціальної ливарної програми і провести процеси, що імітують реальне виробництво: заливки, затвердіння і тоді ще на стадії проектування побачу дефекти, тріщини які можуть виникнути.

Такі ж програми існують і за ковальським напрямком для створення штампів і по мехобробці, коли тривимірна модель виготовляється на п’ятикоординатному верстаті без залучення людини. Так що, спеціаліст, який освоїв AutoCad, без роботи не сидітиме. Чудово, що в РЦПТО ДСЗ є 3D-принтер, адже технології швидкого прототипування першопочатково і створювалися для інженерних потреб. Варто мені створити 3D-креслення відливки, роздрукувати прототип деталі на 3D-принтері – і її вже можна використовувати в піщаній формі для реального виробництва. Це дійсно технологія майбутнього.

Звичайно, Рівне – це далеко від Дружківки, проте ближче навчального центру для здобуття обраного мною напряму не знайшлося. Я не шкодую – адже такого матеріально-технічного забезпечення, як тут, немає, мабуть, в усій Україні. Та й умови проживання теж дуже комфортні, я живу у гуртожитку на Підкови, по суті це – гуртожиток європейського готельного рівня.

Після закінчення навчання на роботу в своєму місті вже й не сподіваюся, але є усі шанси влаштуватися у сусідньому Краматорську, там багато промислових підприємств, де все ще існує ливарне виробництво. І конкурентна перевага в мене тепер є.

Якщо ви хочете опанувати цей напрям, стати висококласним фахівцем, отримати можливість сталих заробітків, – звертайтеся до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за адресою: м. Рівне, вул. Пирогова, 8. Тел./факс 68-37-95

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: на ЗНО-2014 ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ