США: публікації про викриття Сноудена приносять премії Пулітцера

США: публікації про викриття Сноудена приносять премії Пулітцера

16.04.14 13:14 0 627
У США газети The Washington Post і Guardian U.S. (американське видання британської Guardian) здобули в понеділок одну з премій Пулітцера – за діяльність на користь суспільству – за серію публікацій про викриття колишнім контрактником спецслужб США Едвардом Сноуденом таємних програм стеження. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Обидва видання детально висвітлювали ці викриття, які засвідчили широкі програми стеження Агентства національної безпеки США за інформацією в інтернеті і в мережах мобільного зв’язку, в тому числі щодо телефонів світових лідерів. Ці публікації призвели до низки скандалів у всьому світі і змусили США переглянути ці програми стеження і закони, які їх дозволяли.

Сноуден, який утік зі США, врешті опинився в Росії, де й живе від літа минулого року.

Премії Пулітцера, одні з найпрестижніших у Сполучених Штатах нагород у журналістиці, літературі й музичній композиції, присуджуються щороку загалом у 21 категорії. Премія за діяльність на користь суспільству вважається найпрестижнішою з них. Вони названі за ім’ям видавця Джозефа Пулітцера, який на початку минулого століття заповів на ці премії своє майно.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Львів запрошує на ...

КОМЕНТАРІ