На Тернопіллі торгуючи в Інтернет-мережі, подбайте про окрему картку для розрахунків

На Тернопіллі торгуючи в Інтернет-мережі, подбайте про окрему картку для розрахунків

16.04.14 15:24 0 723
Продати товар через Інтернет намагалися двоє тернополянок. Думали, що вдасться непогано підзаробити, але через свою довірливість та необізнаність у банківських операціях, обидві залишилися без грошей. Шахраїв, від яких потерпіли жінки, розшукує міліція.

За минулі вихідні одразу двоє тернополянок потрапили у тенета інтернет-шахраїв. Як розповіла одна із потерпілих, 28-річна жінка, на одному з інтернет-сайтів вона розмістила оголошення про продаж дитячого візочка. Невдовзі зателефонував покупець. Чоловік виявив бажання купити товар. Обговоривши всі деталі, продавець та покупець зійшлися у ціні. Жінка продиктувала чоловікові номер банківської картки, аби він зміг перерахувати туди кошти. Тернополянка очікувала надходження грошей, натомість невідомий зняв з картки понад тисячу гривень.

У дев’ять разів більша сума зникла з рахунку 31-річної тернополянки, яка через Інтернет продавала стільці. Шахраям вдалося вивідати у жінки конфіденційну інформацію – номер картки та пін-код.

Як свідчить міліцейська статистика, подібні випадки шахрайств останнім часом стають все більш поширеними. Тому, здійснюючи операції з коштами, особливо якщо це стосується купівлі-продажу через Інтернет, необхідно бути максимально обачними:

- у жодному разі не зберігайте усі заощадження на одній банківській картці.

- заведіть спеціальну картку для Інтернет-розрахунків.

- нікому не повідомляйте пароль, який дозволяє розпоряджатися коштами, наприклад, Інтернет-банкінгу чи електронного гаманця.

- регулярно перевіряйте рахунок, як у платіжній системі, так і на картці. Якщо ваш банк надає послугу смс-повідомлень, обов’язково використовуйте її – адже це найшвидший спосіб отримати інформацію, про дії із вашим рахунком.

- якщо вас просять надіслати пароль або інші дані картки, не робіть цього, обов’язково зателефонуйте до Call-центру банку та впевніться у тому, що це не шахрайство.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Суперліга. Донецьк вийшов ...

КОМЕНТАРІ