Керівництво краю зустрілося з представниками національної ради Української національної меншини в Сербії

Керівництво краю зустрілося з представниками національної ради Української національної меншини в Сербії

16.04.14 14:51 0 728
З головою та секретарем національної ради Української національної меншини в Сербії зустрілися голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк та очільник обласної ради Василь Хомінець. Мета зустрічі – налагодження більш тісної співпраці між двома державами.

Нагадаємо, що Тернопільщина співпрацює з Національною радою української національної меншини Сербії відповідно до діючого меморандуму, підписаного 26 жовтня 2007 року в Сербії.

«Ми високо цінуємо співпрацю з вами та добросусідські відносини, - каже Олег Сиротюк. - Я запевняю, що ми докладемо всіх зусиль, щоб наше партнерство зміцнювалось та розвивалось, щоб традиції української культури в Сербії не забувались, примножувались новими проектами і тісними міжлюдськими зв'язками, адже це важлива основа партнерства».

Керівник області переконаний, що є всі передумови для виведення українсько-сербського співробітництва на новий рівень.

Серед планів на 2014 рік - участь сербських гуртів у культурно-мистецьких заходах, що проводяться у Тернопільській області; організація літніх шкіл, екскурсій по області, спортивних змагань, спільного відпочинку та оздоровлення дітей і молоді з числа закордонних українців; придбання та передача підручників, навчальних посібників, методичних посібників, художньої літератури закладам освіти за кордоном, у яких вивчається українська мова; налагодження співпраці з представниками бізнесових кіл закордонних українців, створення сприятливих умов для залучення їх капіталу в економіку області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Ірина Сех та Петро Колодій ...

КОМЕНТАРІ