Інформаційний корпункт підтримки ВМС України: два українських корабля Росія вже передала ВМС України

Інформаційний корпункт підтримки ВМС України: два українських корабля Росія вже передала ВМС України

16.04.14 09:23 0 631
15 квітня 2014 року, захоплені раніше Росією під час окупації Криму ракетний катер "Прилуки" і танкер "Фастів" ВМС України, перебазовано із Севастополя до Одеси, - повідомляє Тернопільський громадський інформаційно-координаційний пункт підтримки ВМС Збройних Сил України.

З метою перебазування було сформовано буксирувальний караван у складі морського буксира "Бакай", танкера "Фастів" і ракетного катера "Прилуки". Діями каравану на переході морем керував капітан 2 рангу Дмитро Глухов, який знаходився на "Фастові". Перегінну команду на "Прилуках" очолював капітан 3 рангу Денис Гриценко.

"Прилуки" і "Фастів" у нейтральних водах неподалік Севастополя опинилися під повним контролем вітчизняних військових моряків, на них було виконано ритуал підйому прапору Військово-Морських Сил України.

За інформацією капітана 2 рангу Дмитра Глухова, перед початком руху були здійснені усі заходи щодо забезпечення безаварійної експлуатації матеріальної частини і недопущення навігаційних пригод. В цілому кораблі знаходяться у задовільному технічному стані.

Ракетний катер "Прилуки" і танкер "Фастів" Військово-Морських Сил Збройних Сил України у березні під час окупації Криму були захоплені російськими військовими і стали першими кораблями, що перебазовані після їх розблокування. На даний час в Криму представники військових відомств України і Російської Федерації у складі комісії продовжують роботу з уточнення графіку перебазування українських кораблів і суден. Зокрема, планується прихід із Севастополя до порту Одеси судна розмагнічування "Балта".

.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Манчестерські гранди ...
Наступна новина: За вбивство батька ...

КОМЕНТАРІ