На Тернопіллі Олег Сиротюк відзвітував перед представниками Кабінету Міністрів про ситуацію щодо переселенців з Автономної Республіки Крим та Севастополя

На Тернопіллі Олег Сиротюк відзвітував перед представниками Кабінету Міністрів про ситуацію щодо переселенців з Автономної Республіки Крим та Севастополя

16.04.14 09:08 0 685
Селекторна нарада з головами обласних державних адміністрацій з питань розв’язання соціально-побутових проблем громадян, які переселяються з Автономної Республіки Крим та Севастополя в інші регіони України відбулася 15 квітня. Участь в нараді взяв голова Тернопільського краю – Олег Сиротюк.

«Наразі на території Тернопільської області перебуває 143 людей, які переїхали з півдня України до нас, - каже Олег Сиротюк. – З поточними проблемами область поки що дає собі раду. Невирішеним залишається питання розблокування зарплатних карточок внутрішніх мігрантів».

Людей, які прибули з Криму та Севастополя наразі поселили у приватному секторі. Голова області розглядає можливості компактного розміщення переселенців, оскільки вони приїжджають на територію краю групами. Один з варіантів – це поселення людей у казармах колишньої військової частини, яка базувалася у Тернополі. Проте, це потребує додаткового фінансування, бо частина розукомплектована, там потрібно провести поточні ремонти.

Другий варіант розміщення людей – це санаторій «Збруч», що на Гусятинщині. Але через борги він наразі не функціонує. Санаторій, після відновлення роботи, зможе прийняти близько 150 людей.

Представники Кабінету Міністрів пообіцяли розглянути усі варіанти і найти найбільш оптимальне вирішення проблеми щодо компактного поселення внутрішніх мігрантів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ